Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL - 24 Uur van Le Mans uitgesteld van half juni naar 19/20 september 2020

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 maart 2020 17:50 • Print artikel

De 24 Uur van Le Mans is het volgende evenement dat wordt uitgesteld in verband met de pandemie van het Coronavirus. Door de huidige restricties in Frankrijk en de rest van de wereld ziet de organisator van het evenement de Automobile Club de l’Ouest, het FIA World Endurance Championship en de Federation International de l’Automobile geen andere optie dan de 88e editie van de 24U van Le Mans van 13/14 juni 2020 naar 19/20 september 2020 te verplaatsen.

FIA WEC 24U van Le Mans
Het uitstel van het belangrijkste endurance evenement van het jaar zorgt er voor dat de kalenders van het FIA WEC, de European Le Mans Series, de Michelin Le Mans Cup en de Ligier European Series aangepast gaan worden. Verdere informatie zal op een later moment, samen met een volledig tijdschema van de 24 Uur van Le Mans gedeeld worden.

“Het uitstel van de 24 Uur van Le Mans van de originele datum in juni is nu de meest gepaste manier vooruit in de huidige exceptionele omstandigheden”, reageerde ACO-president Pierre Fillon in een statement. “Als eerste en belangrijkste vraag ik iedereen om zichzelf, hun geliefden en anderen niet in gevaar te brengen. Het meest belangrijke vandaag de dag is om de verspreiding van het virus in te dammen. Onze gedachten gaan uit naar het medisch personeel wat onvermoeibaar voor ons allemaal doorwerkt.”

“Het uitstel betekent dat het uitstel van de 24 Uur van Le Mans aanpassingen veroorzaakt in de WEC- en ELMS-kalenders en we gaan deze data op korte termijn delen. Aan de veiligheid en de kwaliteit van onze evenementen gaat geen compromis gemaakt worden. Deelnemers, sponsoren, fans, media, medische services en organisatoren, het is tijd om samen te gaan staan, meer dan ooit te voren.”

Ook de CEO van de FIA WEC, Gérard Neveu staat achter de keuze van het uitstel. “Het is de juiste beslissing om dit in het licht van de huidige situatie uit te stellen”, reageert de Fransman. “We werken nu aan de revisie van onze kalenders van het WEC, ELMS, Michelin Le Mans Cup en Ligier European Series voor de rest van het seizoen en voor het negende WEC seizoen, die in september 2020 zou gaan starten. We komen in de komende dagen bij je terug met meer nieuws voor zowel het FIA World Endurance Championship en de European Le Mans Series.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS