Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries snelste LMP2-coureur tijdens The Prologue; Toyota wederom een 1-2 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juli 2019 04:03 • Print artikel

In de vierde en laatste sessie van The Prologue van het FIA World Endurance Championship heeft Toyota wederom een 1-2 gescoord. In Barcelona zette José María López de snelste tijd neer met 1.29,141. Daarmee was de Argentijn over twee dagen de snelste coureur op de baan. López was 0,046 seconde sneller dan zijn teamgenoot Kazuki Nakajima, die in de laatste sessie eveneens sneller ging. Overigens kwamen in de sessie maar 14 van de 30 ingeschreven auto’s in actie. Een groot deel van de teams waren al aan het inpakken. In de LMP2 was het wederom Nyck de Vries in de Oreca van Racing Team Nederland, die snel onderweg was.

The Prologue Toyota
Daarachter was het wederom de Rebellion met Gustavo Menzes achter het stuur. De coureur van het privéteam reed naar een tijd van 1.29,408. Daarmee was de Gibson aangedreven auto maar drie tienden langzamer dan de Toyota TS050 Hybrid. In de laatste sessie kwam ook Team LNT met de Ginetto op stoom. Luca Ghiotto zette een tijd neer van 1.29.697 en was daarmee nipt sneller dan Bruno Senna in de tweede Rebellion.

In de LMP2 was het wederom Nyck de Vries in de Oreca van Racing Team Nederland die de toon zette. De jonge Fries zette een tijd neer van 1.31,659. De RTN-coureur was Paul di Resta te snel af in de auto van United Autosports. Het was voor beide teams de eerste keer dat er met de Oreca gereden werd en ze gaven dus meteen het visitekaartje af voor het seizoen 2019/20. Jacky Chan DC Racing van Ho-Pin Tung was zesde in de middagsessie. De Vries maakte overigens indruk, want over vier sessies was de Racing Team Nederland-coureur de snelste LMP2-coureur op de baan.

In de GTE-Pro kwam het hele veld in actie. Miguel Molina was wederom de snelste met de Ferrari. De AF Corse-coureur zette een tijd neer van 1.43,593 en bleek daarmee 0,058 seconden sneller dan Kevin Estre met de Porsche 911 RSR. In de GTE-Am was de Demspey Proton Racing Porsche de snelste, maar kon niet voorbij komen aan de tijd van Mateo Cairoli van Team Project 1.

Sessie 4 van The Prologue, Barcelona


Gecombineerde uitslag The Prologue, Barcelona


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS