Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries snelste bij The Prologue in LMP2; Rebellion Racing nadert Toyota + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juli 2019 13:47 • Print artikel

Tijdens de derde sessie van The Prologue op Barcelona hebben de non-hybride auto’s het gat naar Toyota TS050 Hybrid verkleind. Nadat het gat tijdens de officiële testdagen voor de FIA World Endurance Championship op de eerste dag nog 1,6 seconden bedroeg, verlaagde Rebellion Racing het gat tot binnen een seconden van de Japanse bolides.

Nyck de Vries Racing Team Nederland
Mike Conway zette een tijd neer van 1.29,623 in de vier uur durende sessie, teamgenoot Brendon Hartley volgde op 0,096 seconden in de tweede auto van het team. Gustavo Menezes volgde in de snelste Rebellion met een tijd van 1.30,110. De tweede auto van het Zwitsers Engelse team kwam net daarachter. Met 1.31,006 was Charlie Robertson de snelste coureur in de Britse auto’s van Team LNT.

In de LMP2-klasse zette Nyck de Vries de snelste tijd neer met de Oreca. De Racing Team Nederland-coureur ging als de enige door de grens van 1.33,000 heen. Nicolas Lapierrre, eveneens in een Oreca, met 1.33,081. Deze klasse zorgde voor een rode vlag tijdens de sessie. Roberto Lacorte ging de bandenstapel in met de Dallara in bocht 4.

In de GTE-Pro was Ferrari net als in de andere twee sessies de snelste op de baan. Miguel Molina reed een tijd van 1.43,593. Daarmee bleef de AF Corse-coureur Kevin Estre in de Porsche 911 RSR met 0,058 seconde. De derde snelste auto was de Aston Martin. De Britse bolide volgde op gepaste afstand met een tijd van 1.44,953. In de GTE-Am was wederom Team Project 1 de snelste. Matteo Cairoli zette de snelste tijd neer. De coureur deed dit voor beide Porsche’s van het team, waardoor zijn naam twee keer op het bord stond. Ben Barker volgde op plek drie met eveneens een Porsche, maar dan in die van Gulf Racing.

Derde sessie The Prologue, Barcelona

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS