Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries geeft visitekaartje af in Sebring; Racing Team Nederland snelste in LMP2

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2019 10:46 • Print artikel

Toyota heeft de twee testdagen op Sebring, als voorbereiding op de eerste race van het FIA World Endurance Championship, als snelste beŽindigd. Mike Conway zette de snelste tijd neer met de TS050 Hybrid met het startnummer 7. Op de laatste testdag notteerde de Brit een tijd neer van 1.41,152. Daarmee was de coureur 0,052 seconden sneller dan teamgenoot Fernando Alonso in de zusterauto en zette hij een onofficieel baanrecord neer.


Overigens gingen ook de non-hybride LMP1-autoís een stuk harder. Sergey Sirotkin die dit weekend voor de eerste keer in deze klasse voor SMP Racing in actie komt was de snelste, op 1,5 seconden achterstand van Conway. In de LMP2 liet Racing Team Nederland zich van haar beste kant zien. Nyck de Vries zette de snelste tijd neer met 1.47,086. Deze tijd werd op zondagochtend door Nyck gereden. De Nederlander was 0,092 seconden sneller dan Nicolas Lapierre in de Alpine A470 Gibson en werd gevolgd door Matthieu Vaxiviere die naar de derde tijd reed.

In de GTE liet Porsche zich van haar snelste kant zien door in beide klassen de snelste tijd neer te zetten. In de GTE-Pro reed Richard Lietz met de Porsche 911 RSR de snelste tijd met 1.57,302. Deze tijd zette de Duitser in de laatste testsessie neer en hij schoof daarbij voor de Ford GTís, die in de vorige derde sessies de snelste tijden hadden genoteerd. In de GTE-Am reed Matteo Cairoli op zondagochtend naar de snelste tijd. Hij zette 1.58,707 neer.

In de GTE-Am waren er overigens de nodige incidenten, waardoor de actie op de baan stilgelegd moest worden. De Project 1 Porsche 911 RSR ging in vlammen op, toen Joerg Bergmeister aan het stuur zat. Het team moet voor de race overstappen op een reservechassis, die ingevlogen wordt van uit Porsche in Duitsland. Daarnaast zorgde de Aston Martin van TF Sport voor een rode vlag. Ook Vitaly Petrov zorgde voor een rode vlag. De Rus met de LMP1-auto van SMP Racing ging van de baan en beschadigde de auto.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS