Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nicky Catsburg onderweg naar Corvette Racing?

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 december 2019 18:45 • Print artikel

Nicky Catsburg staat op het punt om endurance-coureur bij Corvette te worden. De Nederlander moet een rol gaan krijgen in de gewijzigde line-up van het Amerikaanse merk, voor de bolide met het startnummer 3, zo meldt Sportscar365. De Nederlander moet dan samen met Antonio Garcia en Jordan Taylor in de Corvette C8.R de 24 uur van Daytona, 12 uur van Sebring, 24 uur van Le Mans en de Petit Le Mans gaan rijden.

Nicky Catsburg RX foto Peter Vader

Catsburg wordt daarmee de vervanger van Mike Rockenfeller, die niet meer in de auto plaats kan nemen in Le Mans vanwege zijn verplichtingen in de DTM. De naam van de Nederlander staat op de inschrijflijst voor de IMSA-test op Sebring, die op 11 en 12 februari gehouden gaat worden. Zijn naam is reeds opgenomen op deze lijst, omdat dit verplicht is vanwege de restricties met betrekking tot het testen gedurende het seizoen. Van het Amerikaanse sportwagenmerk moeten beide auto’s op het voormalige vliegveld in actie komen.

Wanneer de coureur bevestigd gaat worden als derde coureur in de auto, krijgt hij het dit jaar behoorlijk druk. Naar verwachting blijft Catsburg ook fabriekscoureur bij BMW en Hyundai, waarvoor hij respectievelijk in de GT3-series en de FIA WTCR uitkomt. Afgelopen jaar kwam de 31-jarige coureur met BMW Team MTEK in actie in het FIA World Endurance Championship. Na de laatst verreden 24 uur van Le Mans (2019) trok het automerk uit Beieren zich terug. BMW was slechts één seizoen actief met de BMW M8 GTE.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS