Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nicky Catsburg en zijn BMW M8 beleefden op Sebring hun beste weekend in het FIA WEC: "100 procent een JA!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2019 13:52 • Print artikel

BMW kende haar sterkste weekend sinds haar debuut in het FIA World Endurance Championship. Tijdens de 1.000 Mijl van Sebring reed Nicky Catsburg met Martin Tomczyk en Alexander Sims naar de tweede plek, waarmee ze het merk uit Bayern hun eerste podium in het endurance kampioenschap bezorgden. Door een late 'gele vlag' kon men helaas de leidende Ferrari niet meer aanvallen. De Nederlander, in dienst van het team MTEK, kijkt dan ook tevreden terug op zijn deelname aan de WEC-race op Sebring.

Nicky Catsburg FIA World Endurance Championship RX foto Peter Vader

“De auto was erg sterk, het was mooi om de dubbele testdag te hebben in de week daarvoor”, vertelde Catsburg over het evenement in Sebring tegen het Amerikaanse Motorsport. “We wisten dat de auto tot betere prestaties in staat was zodra de temperatuur omlaag ging. De banden bleven wat ruw, maar toen de temperatuur naar beneden ging verdween dat en konden we gedurende de stint consistent blijven. De auto is nog relatief nieuw en we leren ook veel van de Amerikaanse jongens. We krijgen ons pakket in een beter 'window'. Voor dit evenement was het een combinatie van de auto die van deze baan houdt en de condities die onze auto past.”

Volgens de Nederlander was de wedstrijd op het voormalige vliegveld dan ook de beste die BMW tot nu toe heeft gehad in het FIA WEC. “100 procent een ja”, bevestigde Catsburg. “Voorheen kregen we de snelheid er niet goed in en vochten we voortdurend om alles op een rij te krijgen. Maar dit evenement was echt goed. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste weg hebben gevonden. Ik ga ervan uit dat Spa en Le Mans deze keer beter gaan zijn dan in 2018.”

BMW M8 GTE FIA WEC RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS