Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nederlandse Toyota-directeur denkt niet dat het een gelopen race is in Le Mans: "Kwaliteitscontrole"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2018 02:08 • Print artikel

Toyota LMP1-directeur Rob Leupen denkt dat zijn team zich geen enkele fout kan veroorloven in Le Mans. De afgelopen twee jaren zag het Japanse merk de overwinning tussen haar vingers doorglippen en naar Porsche gaan. Dit jaar neemt de autofabrikant het op tegen privéteams. Dat betekent volgens de Nederlander niet dat het er makkelijker op wordt.

Toyota

“Ik geloof dat de atmosfeer beter is dan vorig jaar, omdat we meer gericht zijn op betrouwbaarheid en minder op prestatie”, zegt Leupen tegen het Engelse Autosport. “Ons probleem is dat we altijd tegen bepaalde dingen zijn aangelopen die we niet verwacht hadden. Dit jaar hebben we er meer intensief aan gewerkt om dat te voorkomen. Kwaliteitscontrole is een groot onderwerp voor ons. We zijn er uitgebreid door heengegaan en ons met de mecaniciens erop geconcentreerd hebben dat alles juist is opgelost.”

Ondanks dat Toyota dus het enige hybride team is denkt de directeur niet dat Toyota de privéteams als ByKolles, Manor, DragonSpeed, SMP Racing en Rebellion Racing moeten onderschatten. “De druk is wat anders nu er geen Audi of Porsche is, maar ik denk dat we voorzichtig moeten zijn”, legt de Nederlander uit. “We zitten niet in een situatie waar we kunnen cruisen en winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS