Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Na Ferrari en SMP Racing nog een nieuwe kans voor Brendon Hartley met deelname aan 12 Hours of Sebring

Uitgegeven door Peter Vader • 27 februari 2019 14:32 • Print artikel

Ex Formula 1-coureur Brendon Hartley heeft opnieuw een nieuwe kans opgepikt. Hartley, 29, heeft getekend bij Action Express Racing om Christian Fittipaldi te vervangen bij de 'Mobil 1 Twelve Hours of Sebring'. Hij zal in de endurance race van volgende maand een team vormen met de twee reguliere coureurs Joao Barbosa en Filipe Albuquerque.

Brendon Hartley

Veel aanbiedingen
Brendon Hartley, die eind vorig jaar bij het F1-team van Toro Rosso werd gedumpt, heeft geen gebrek aan aanbiedingen voor 2019, zo meldt de website van stuff.co. Eerder deze maand werd Hartley bevestigd voor een simulatorrol bij het toonaangevende F1-team van Ferrari en tekende hij ook voor het Russische SMP Racing voor de Amerikaanse en Belgische wedstrijden van het World Endurance Championship. De voormalige WEC-kampioen gaat in 2019 ook weer actief onderweg zijn voor fabrieksteam van het succesvolle Duitse GT- en endurance-merk.

12 Hours of Sebring
Hartley gaat dus met de Action Express Racing-Mustang Sampling Cadillac DPI-V.R. rijden in de 12 Hours of Sebring. Christian Fittipaldi reed afgelopen januari zijn laatste race voor Action Express Racing tijdens de Rolex 24, vlak voordat hij aankondigde definitief met racen te stoppen. "Toen Christian (Fittipaldi) besloot met pensioen te gaan, moesten we een andere coureur vinden die snel is en tevens een goede teamspeler is. In de persoon van Brendon (Hartley) vonden we een coureur die aan deze twee eisen voldoet. Hij put uit een enorme ervaring, heeft een geweldige achtergrond en een houding die een goede match zou moeten zijn met Joao (Barbosa) en Filipe (Albuquerque)", zei Action Express Racing- teammanager Gary Nelson.

Le Mans winnaar
"We hebben Brendon door de jaren heen gevolgd, nadat we hem in ons vizier kregen toen hij veel indruk maakte met zijn prestaties in de Grand-Am. We zijn daarom blij dat het hem gelukt is om ons team te versterken op Sebring." Hartley is bovendien een voormalig winnaar van de 24-uursrace van Le Mans, maar zoekt momenteel nog wel een stoeltje voor de 2019-editie van de wereldberoemde endurance race. In juni weten we waarop de keuze is gevallen...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS