Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

MissionH24 toont potentieel van de waterstof-raceauto tijdens de Assises de l'Automobile-conferentie

Uitgegeven door Peter Vader • 27 maart 2019 07:19 • Print artikel

Op donderdag 28 maart organiseren de Automobile Club de l'Ouest en de nieuwsgroep Ouest Frankrijk samen Les Assises de l'Automobile, een hele dag durende nationale conferentie met vertegenwoordigers uit alle geledingen van de automobielsector. MissionH24 en het LMPH2G-prototype zijn bedoeld om ieder debat over de toekomst van de auto te beÔnvloeden. Het decor van deze derde bijeenkomst van MissionH24 is daarom het Bugatti-circuit.

null
LMPH2G MissionH24 Prototype

Duidelijke demonstratie
MissionH24 gelooft dat met duidelijke demonstraties de weg geefend wordt voor concrete oplossingen voor de uitgebreide discussies. Presentatie van het prototype LMPH2G op een bijeenkomst van experts over mobiliteit en nieuwe energieŽn is een vereiste. Na een uitstapje op Spa-Francorchamps vanwege de European Le Mans Series en een optreden op de autosalon van Parijs, komt het prototype naar Le Mans.De waterstof-aangedreven raceauto zal worden getest op het beroemde Bugatti-circuit als onderdeel van een initiatief om waterstof te promoten als een levensvatbare, alternatieve energie voor voertuigen.

Potentieel van waterstof
De MissionH24-associatie, vorig jaar september opgericht door de ACO en GreenGT, heeft tot doel een klasse met waterstofauto's te introduceren tijdens de 24 uur van Le Mans in 2024. Bertrand Piccard, die pleitbezorger van emissiearme voertuigen is, zit aanstaande donderdag op de passagiersstoel en ervaart zijn droom uit eerste hand dankzij MissionH24. Een demonstratie van het potentieel van waterstof voor een deskundig publiek, is een belangrijke opstap in de ontwikkeling van deze technologie. Wordt vervolgd...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS