Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Michelin begint testprogramma voor de privéteams in de LMP1

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2018 03:04 • Print artikel

Michelin is aangespoord om een ontwikkelingsprogramma met de LMP1-privéteams aan te gaan, om zodoende de bolides van deze teams nog dit seizoen dichter bij de Toyota’s te krijgen. Het programma komt op verzoek van de ACO, de organisatoren van het FIA World Endurance Championship, om de teams nog dit auperseizoen nieuwe banden in Spa en de 24 uur van Le Mans te geven. De extra trainingssessie in Shanghai was de eerste stap in het ontwikkelingsprogramma, maar een verregende baan zorgde er voor dat deze werd uitgesteld.

Michelin FIA WEC

“Het plan is om, zoals wij het noemen, een analytische test uit te voeren om data met de bestaande banden te verzamelen om dit in een volgende stap uit te werken”, legde Jerome Mondain, Endurance Program Manager bij Michelin, uit tegenover het Engelse Autosport. “We moeten de banden dit seizoen ontwikkelen voor de niet-hybride auto’s met weinig data en de banden hebben een andere belasting en behoeften dan de banden op de hybride wagens.”

“De specificatie van de banden werd vastgezet, voordat twee van de auto’s [De Rebellion R13 en de Gibson aangedreven BR Engineering BR1 van DragonSpeed, red.] ermee hadden gereden en de auto’s hebben gedurende het seizoen stappen vooruit gemaakt.” Volgens Mondain kan er winst behaald worden, maar hij benadrukt dat de privéteams niet in één keer een seconde gaan vinden. Deze teams hebben met name geklaagd over het feit dat ze de voorbanden niet op temperatuur kregen. De test in Shanghai ging niet door, omdat men een test met slicks had gepland.

Op dit moment is er nog geen besluit genomen over de verdere stappen in het programma. “We weten nog niet wat de volgende stap gaat zijn”, zei Mondain, “Het hangt er vanaf wanneer de auto’s beschikbaar zijn om tijdens de winter te testen.”

Het originele plan was om de eerste ontwikkelingsbanden tijdens een tweedaagse officiële test in te zetten. Dit moet in het weekend voor de 1.000 km van Sebring gebeuren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS