Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Marco Sorenson en Nicki Thiim winnen in Fuji, podium Jeroen Bleekemolen met Porsche Project 1 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2019 12:00 • Print artikel

Marco Sorenson en Nicki Thiim hebben de FIA WEC 6 uur van Fuji voor Aston Martin Racing gewonnen. In de GTE-Am stond het Britse merk eveneens op de hoogste trede van het podium. Het was de eerste overwinning voor de Aston Martin #95 sinds haar overwinning vorig jaar november in Shanghai.

null

Thiim zette zijn auto in het tweede uur bij het ingaan van de chicane, naast die van zijn teamgenoot Alex Lynn. Het bleek uiteindelijk de beslissende actie te zijn, waarna de Deen samen met zijn teamgenoot Sorenson de wedstrijd domineerde. De voorsprong op de nummer twee, de Porsche 911 RSR 92 van Kevin Estre en Michael Christensen, was uiteindelijk 17,6 seconden. De tweede Aston Martin eindigde als derde. Door een momentje van Maxime Martin bij bocht 1, waardoor hij door het grind moest, zorgde ervoor dat hij zijn plek aan het Duitse team verloor.

In de GTE-Am ging de overwinning naar TF Sport. Zij scoorden hun eerste FIA WEC-overwinning. Salih Yoluc, Charlie Eastwood en Jonny Adam vertrokken van pole position en gaven deze plek niet uit handen. De voorsprong bedroeg maar liefst 50 seconden op de Ferrari van Emmanuel Collard en Francois Perrodo en Nicklas Nielsen. die als tweede eindigden.

Jeroen Bleekemolen eindigde met Ben Keating en Felipe Fraga als derde. De Porsche Project-coureurs moest achteraan op de grid starten, nadat zij na de kwalificatie een straf kregen. De mooie derde positie kwam met name tot stand doordat Keating in de openingsfase snel oprukte door het veld. Het was Bleekemolen die zelfs nog even de tweede plek in hand kreeg door Perrodo voorbij te steken. Helaas ging deze plek weer verloren toen Nielsen Fraga aan het einde van het vierde uur voorbij stak.

Klik hier voor de volledige uitslag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS