Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Manor in LMP1 van het FIA World Endurance Championship: 'Dit is het juiste moment voor ons"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 november 2017 14:32 • Print artikel

Manor maakt volgend jaar de stap naar de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship. In het superseizoen 2018/2019 gaat zijn rijden met de nieuwe Ginetta-auto. Daarmee maakt het team, dat vanaf 2016 in de LMP2 reed met een Oreca de stap omhoog.

Manor Ginetta

Daarmee komt een ambitie van de grond die het Britse team al meerdere malen uitsprak, om deel te nemen in de LMP1. Op het moment dat Ginetta aankondigde de auto te gaan bouwen, werd al een stevig band tussen het team en het automerk gecreëerd. Volgend jaar gaat het team met 1 auto rijden, waarvan de coureurs overigens nog niet genoemd zijn.

“We zijn blij om in de LMP1-categorie te stappen van het FIA World Endurance Championship”, verklaarde teambaas John Booth. “We hebben de laatste twee jaar veel geleerd in dit kampioenschap en we hebben het vertrouwen dat dit het juiste moment voor ons is om de stap omhoog naar de LMP1-categorie te maken. We kennen de mensen bij Ginetta al vele jaren en we geloven dat we, met de samenwerking, in staat zijn om een competitief LMP1-pakket te ontwikkelen.”

Ginetta maakte recent al bekend dat zij een eerste order had ontvangen. Inmiddels heeft DragonSpeed onthuld dat zij ook naar de LMP1 gaan en de verwachting is dat SMP Racing met een door Dallara gebouwde auto en ByKolles ook in de klasse in actie gaan komen. Toyota moet nog bekend maken of zij doorgaat in de LMP1. “Ik ben blij met de bevestiging van de selectie door TRS Racing en Manor Endurance Racing van de Ginetta LMP1 voor hun programma”, zei Ginetta-baas Lawrence Tomlinson. “De kans voor alle betrokkenen is enorm, voor Ginetta, het team en voor hun ondersteuners. Om enduranceracing op dit niveau te gaan doen is een van de zwaarste technische uitdagingen in de wereld. Het is fantastisch om een racepartner te hebben die net zo veel van deze uitdagingen geniet als wij doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS