Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LIVESTREAM 24 Hours of le Mans, FIA WEC: Welke Nederlanders rijden in de 24 uur van Le Mans en FIA WEC?

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2018 13:40 • Print artikel

In Parijs worden door de ACO en de FIA bekend gemaakt welke teams er dit jaar in het FIA World Endurance Championship, maar ook in de 24 uur van Le Mans rijden. Porsche is vertrokken uit de LMP1 van het kampioenschap, maar dat betekent dat het jaar niet minder spannend wordt. Inmiddels hebben diverse privéteams zich aangemeld die het Toyota lastig willen maken. Zij ruiken sinds jaren hun kans op een algemene overwinning in het Circuit de la Sarthe.

start 24 Hours of le Mans

Een van de coureurs die het vuur aan de schenen moet gaan leggen in het FIA WEC en Le Mans is Renger van der Zande. De Nederlander die recent nog pole position pakte tijdens de Daytona 24 Uur, gaat rijden voor het LMP1-team van DragonSpeed. Wie zijn de tegensanders van Van der Zande dit jaar?

Als officiële fabriekscoureur komt dit jaar Nick Catsburg in actie met het fabrieksteam van BMW. Het automerk debuteert in de GTE-Pro en gaat het opnemen tegen Ferrari, Ford, Porsche en Aston Martin. Fabrieksteams die al jarenlange ervaring in deze klasse hebben. Wie worden de teamgenoten van Catsburg bij het team van Mtek, welke door Ernest Knoors geleid wordt. Ook Jeroen Bleekemolen is van de partij in Le Mans.

Verder is er natuurlijk de knalgele Dallara van Frits van Eerd, welke dit jaar rijdt in het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. De Jumbo-directeur heeft Giedo van der Garde en Jan Lammers aangetrokken om het op te nemen tegen de gerenommeerde LMP2-teams in dit kampioenschap. Genoeg reden om de uitzending te volgen, toch?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS