Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP: Ginetta kondigt rijders aan voor FIA World Endurance Championship seizoen 2019/20

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2019 09:07 • Print artikel

Ginetta keert dit jaar terug in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship. Team LNT gaat de Britse bolide inzetten en heeft een line-up met zes coureurs aangekondigd. De Le Mans-winnaar uit 2003, Guy Smith en twee LMP1-coureurs uit het afgelopen seizoen, Ben Hanley en Egor Orudzhev nemen plaats in de auto’s tijdens de 4 uur van Silverstone.


Voor Schmidt is het de eerste keer sinds 2013 dat hij plaatsneemt in een prototype. De voormalig Bentley GT-coureur krijgt Chris Dyson en fabriekscoureur van Ginetta, Mike Simpson aan zijde. Fabriekscoureur Charlie Robertson neemt in de andere auto naast Hanley en Orudzhev plaats. Hanley en Orudzhev reden afgesloten seizoen met de BR Engineering BR1 in het kampioenschap.

“We zijn echt blij om te laten zien wat Ginetta dit seizoen kan doen”, zei Ginetta-voorzitter Lawrence Tomlinson. “De mix van ervaring, consistentie en pure snelheid die we aankondigen voor Silverstone, heeft een grote kans om ons te laten zien waartoe de auto in staat is in een veld van echt snelle auto’s en coureurs van wereldklasse.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS