Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Laurens Vanthoor pakt fabriekscontract bij Porsche + complete LINE-UP Porsche GT

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2016 13:40 • Print artikel

Laurens Vanthoor rijdt komende jaar voor Porsche, waarmee een einde komt aan een lange en succesvolle samenwerking met Audi en het Belgische WRT. Naast de Belg maakt Dirk Werner de overstap van BMW naar het Duitse merk. Vanthoor gaat een team vormen met Kevin Estre in het Weathertech Sportscar Championship. Werner neemt in hetzelfde kampioenschap plaats naast Patrick Pilet. De derde bolide gaat naar Fred Makowiecki en Richard Lietz. De coureurs gaan in Amerika rijden met de nieuwe Porsche 911 RSR.

Laurens Vanthoor

Lietz, Makowiecki zijn samen met Michael Christensen, ook aangekondigd als coureurs voor het seizoen in het FIA World Endurance Championship met Manthay. Het Duitse team keert na één jaar afwezigheid terug in de GTE-Pro met de nieuwe 911 RSR. Een vierde coureur voor het volledige seizoen en Le Mans moet nog bekend gemaakt worden. Hiervoor zijn naar verwachting Mueller, Wolf Henzler en Romain Dumas voor in de race. Dumas, de kersverse LMP1-wereldkampioen reed drie jaar met de Porsche 919 Hybrid.

Welke rol Marc Lieb, die ook uit de LMP1 komt, gaat krijgen is nog onbekend. De verwachting is dat de Duitser een rol bij een klantenteam krijgt. Patrick Long rijdt aankomend seizoen wederom in Amerika, maar dan in de Pirelli World Challenge. Van Joerg Bergmeister is de verwachting dat hij bij een ander team in het WeatherTech Championship gaat rijden.

Matt Campbell (21), Dennis Olsen (20) en Thomas Preining (18), die in zijn kartperiode nog met succes voor het Nederlandse TKP/JvD Tuning reed, zijn aangesteld als Porsche Juniors.

LINE-UP Porsche GT fabrieksrijders:
Jörg Bergmeister (40) Germany
Michael Christensen (26) Denmark
Romain Dumas (38) France
Kévin Estre (28) France
Wolf Henzler (41) Germany
Richard Lietz (32) Austria
Frédéric Makowiecki (36) France
Sven Müller (24) Germany
Patrick Pilet (35) France
Patrick Long (35) USA
Laurens Vanthoor (25) Belgium
Dirk Werner (35) Germany

Young Professionals
Matteo Cairoli (20) Italy
Mathieu Jaminet (22) France

Porsche Juniors
Matt Campbell (21) Australia
Dennis Olsen (20) Norway
Thomas Preining (18) Austria

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS