Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Larbre Competition gaat voor een volledig seizoen in het World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2018 13:17 • Print artikel

Larbre Competition keert dit jaar terug met een nieuwe LMP2 in het FIA World Endurance Championship. Het team rijdt direct het volledige seizoen met haar nieuwe Ligier JS P217 Gibson. Met de coureurs Fernando Rees, Erwin Creed en Romano Ricci maakt het Franse team de overstap van de Corvette C7.R naar het Franse prototype. "De nieuwe inschrijving in de WEC motiveert het gehele team enorm", zegt teambaas Leconte.

Larbre


"Ik had gedacht aan de stap naar de 24 Uur van Le Mans dit jaar. Het moest een speciaal project worden om de 25e verjaardag van Larbre Competition te vieren. Ik ben blij om met Erwin en Romano twee nieuwe coureurs te brengen. Zij genieten van het rijden in de LMP2-auto, nadat beide vorig jaar grote successen in de ELMS LMP3-klasse hadden."

Daarmee stijgt het aantal Le Mans-debutanten bij Larbre tot boven de tien coureurs. "Ik ben blij met deze nieuwe kans", zegt Leconte. "Het is ook gaaf dat Fernando terug bij het team is. Hij deed vorig jaar goed werk en we kijken er naar uit om weer met hem samen te werken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS