Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lamborghini overweegt komst naar Hypercars: "We willen een auto die geschikt is om ermee over de hele wereld te racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2019 19:53 • Print artikel

Lamborghini ziet een mogelijke toekomst in het endurance racen, wanneer er een technische samensmelting is tussen de hypercar van de FIA/ACO en het nieuwe DPi-platform van de IMSA. De Italiaanse autofabrikant voert daarover voortdurend gesprekken met beide partijen. De uitspraken komen nadat Lamborghini recent een hypercar voor het circuit toonde. Vooralsnog wordt er in Sant’Agata Bolognese nog een afwachtende houding aangenomen.

Lamborghini hypercar 2019

“Op dit moment weet niemand het”, reageerde het hoofd van Lamborghini Motorsport, Giorgio Sanna. “Voor de toekomstige hypercar, zijn de technische regels nog steeds onderhanden. We moeten zien wat de FIA samen met de ACO gaat beslissen. Wat ik kan zeggen is dat we hopen op een samensmelting, een technische samensmelting, tussen de ACO en de FIA enerzijds en de IMSA anderzijds. Voor ons Lamborghini is dat een soort van ‘must have’.” De Italiaan benadrukte, ondanks dat er gesprekken zijn, dat het nog te vroeg is voor een bevestiging of een tijdpad.

“Op dit moment is het nog te vroeg om iets hierover te zeggen”, vertelde Sanna. “We hebben als eerste prioriteit wat finaal wordt bij de IMSA en wat bij de ACO en FIA. Wij hopen op een samensmelting. Ik denk dat dit erg, heel erg zal bijdragen aan interesse van de fabrikanten en de organisatoren. Het is waar iedereen naar op zoek is: een auto te hebben die geschikt is om ermee over de hele wereld te racen. We weten erg goed dat we als eerste, evenals onze fans, hopen om Lamborghini snel in de top van deze racecategorie te zien. Het gaat vast wel gebeuren, het is een kwestie om het juiste moment in de juiste categorie af te wachten.”

De Italiaan benadrukte wel dat de recent getoonde hypercar voor het circuit, niet de raceauto gaat worden. “Het is een auto die we gemaakt hebben, wij gecreëerd hebben, vanaf een leeg vel papier zonder restricties voor wat betreft raceregels of straat-legale regels”, aldus Sanna. “We willen een droomauto creëren inclusief alle technologie waarvan wij denken dat het iconisch is en gebaseerd op de wensen van de klanten. Deze auto gaat alleen gericht zijn op trackdagen en voor VIP-klanten, die kijken naar iets unieks. Het vult het gat in dat we hebben in ons product portfolio.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS