Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lamborghini blaast voorgenomen GTE-programma af: "Onze focus ligt op GT3 en Super Trofeo"

Uitgegeven door Ronald Loenen • 11 augustus 2018 09:47 • Print artikel

Lamborghini Motorsport heeft besloten om niet verder te gaan met het ontwikkelen voor een auto voor de GTE-klasse. Dat meldt Sportscar365.com. Sinds 2016 onderzocht het Italiaanse merk diverse ontwerpstudies voor een Lamborghini Huracan GTE. Het zou dan gaan om fabrieksondersteunde programma’s in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship en in de World Endurance Championship inclusief de 24 uur van Le Mans.De focus blijft voorlopig liggen op de ondersteuning van de klantenteams die uitkomen met de Huracan GT3 in bijvoorbeeld de Blancpain en IMSA GTD: "De komende drie jaar is een opstap naar GTE van de baan", aldus motorsport-baas Giorgio Sanna.

De onzekerheid over de wereldwijde regelgeving in de sportscar-wereld zou ten grondslag liggen aan de beslissing van Lamborghini. Zowel de FIA en ACO in Europa als IMSA in Amerika zijn bezig met belangrijke reglementswijzigingen. De door de FIA en ACO voorgenomen plannen ten aanzien van de ‘Hypercars’ zou weleens kunnen leiden tot het vertrek van verschillende fabrikanten uit de GTE-klasse. "Het ontwikkelen van een GTE-auto neemt twee tot drie jaar in beslag en dan wil je wel de zekerheid dat er daarna nog mee door kunt."Een aantal van de bestaande Lamborghini klantenteams, zoals Wayne Taylor Racing en Team Rosberg, waren al op de hoogte gebracht over de plannen van Lamborghini om in te stappen in GTE. "Maar ook zij staan volledig achter deze beslissing. In dit soort projecten is het belangrijk om samen te werken, stap voor stap. Hoe hoger je op de ladder komt, hoe groter de risico’s. Die risico’s moet je goed overwogen nemen en daarvoor heb je solide sportieve en technische regels nodig. Zolang die er niet zijn wachten we liever af", aldus Sanna.Volgens Sportscar365.com heeft de raad van bestuur van Lamborghini vorige maand het besluit genomen toen de plannen van de ACO bekend werden gemaakt in Le Mans. Sanna vertelde dat de focus momenteel ligt op het uitbreiden van het wereldwijde klantenbestand in zowel de GT3 als de Super Trofeo merkenserie. "In 2019 introduceren we een uitgebreide EVO-kit voor de GT3 die ervoor moet zorgen dat onze auto de komende drie jaar competitief blijft."

De inspanningen die een fabriek moet doen om competitief te blijven, worden ieder jaar groter, omdat de kampioenschappen steeds uitdagender worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS