Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Komst Peugeot naar de Hypercar klasse: "Wie is daar nou niet blij mee? Er is een duidelijke toekomst ..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2019 13:29 • Print artikel

Peugeot komt in 2022/23 met een hypercar naar het FIA World Endurance Championship. Volgens de directeur van het kampioenschap, Gerard Neveu, laat de komst van de autofabrikant zien dat er een toekomst is voor deze nieuwe klasse.

Hypercar Peugeot Le Mans

“Het stelt natuurlijk erg tevreden”, zegt Neveu tegen Sportscar365, als hem gevraagd wordt naar de terugkeer van Peugeot. “Wie is er nou niet blij mee? Het is een goede indicatie als je het aantal positieve reacties op de sociale media ziet. Dat straalde veel positiviteit en kracht uit. Ik was niet verrast over de reacties, het betekent dat Peugeot een mooi souvenir heeft achter gelaten.”

“Ik denk dat het erg goed nieuws is voor het sportscar racen. Dit is de bevestiging dat er een duidelijke toekomst is voor het hypercar platform en we moeten dat verder blijven ontwikkelen. Dit is positief nieuws en we pakken dat op. Er zijn nu een paar fabrikanten die serieus naar deze categorie kijken en het blijft een feit dat er weer eentje zijn deelname definitief heeft bevestigd. Dat helpt beslist om anderen nog te laten volgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS