Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Keert Roger Penske terug naar Le Mans? "We hebben over de DPi gesproken, maar ze lijken..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 maart 2019 17:05 • Print artikel

Team Penske kan terugkeren naar de 24 Uren van Le Mans nu de nieuwe regels omtrent de Hypercar hun intrede gaan doen. Met ingang van 2020/21 gaat het FIA World Endurance Championship de LMP1 inruilen voor de Hypercars. Een droom van Roger Penske om weer op het Circuit de la Sarthe te gaan rijden kan dan werkelijkheid gaan worden.

Roger Penske

“We hebben er naar gekeken”, vertelde Penske aan het Amerikaanse Motorsport. “Het is één van die dingen waarvan ik zeg dat het een doel is om naar te streven. We willen graag weer naar Le Mans en daar deelnemen aan deze legendarische wedstrijd. Maar we moeten met het juiste materiaal gaan. Ik weet het eerlijk gezegd nog niet. Ze zeggen dat we het kunnen gaan doen voor een bepaald bedrag, maar wat ik hoor is dat dit doel nog niet helemaal aan ieders verwachting voldoet. Ik denk dat iedereen eerst wil zien wat er allemaal te gebeuren staat. We zijn er op dit moment nog niet klaar voor. We streven er naar om wat dingen te veranderen en te bepalen met wie we willen gaan samenwerken. Het is de bedoeling dat het een supercar wordt, maar we weten nog niet echt wat er gaat gebeuren.”

Op dit moment rijdt het team van de Amerikaan in de IMSA in de DPi-klasse. Daarin rijden ook partijen als Cadillac, Nissan en Mazda. Volgens Penske zou de prototypeklasse een goede basis bieden en eigenlijk heeft die ook zijn voorkeur. “We hebben gesproken over de DPi, maar ik denk niet dat ze dat willen”, zei de teameigenaar over de ACO en FIA. “Dat is het probleem. Ze hebben dan tien, elf of twaalf fabrikanten die dan op een bepaald moment ook echt gaan deelnemen. Maar ze (ACO en FIA, red.) lijken er niet in geïnteresseerd, zoals wij het tot op heden ervaren.”

Voordat Penske naar de hypercar-klasse komt, ziet Roger Penske zichzelf overigens eerst in een lagere klasse instappen. “Wat we gaan doen, als we er op een bepaald moment voor gaan, is een jaar ervoor een soort van GT-auto inzetten. Gewoon om te leren. Het is als een golfer die een paar keer een nieuw parcours moet spelen. Er zijn veel nuances in Le Mans, net zoals dat bij de Indy van toepassing is”, aldus de 82-jarige teambaas.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS