Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Keert Brendon Hartley terug naar 24U van Le Mans? Teambaas houdt kaken stijf op elkaar

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 februari 2019 13:13 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Brendon Hartley keert waarschijnijk terug naar de 24 uur van Le Mans. Daarmee rijdt de Nieuw Zeelander de race voor het eerst sinds zijn overwinning van twee jaar geleden met Porsche in de LMP1-klasse. De coureur staat op het punt om een contract voor dit jaar te rekenen met RLR Msport, die in de LMP2-klasse uitkomt met de Oreca 07-Gibson.

Brendon Hartley


Teameigenaar Nick Reynolds is op zoek naar een vervanger voor Bruno Senna en de Kiwi staat volgens het Engelse Autosport hoog op zijn lijstje. Het team dat uitkomt in de LMP2-klasse, ziet de Braziliaan in juni op het Circuit de la Sarthe in actie komen voor Rebellion Racing en heeft dus voor hem een vervanger nodig. Reynolds wilde tegenover het magazine niet reageren op de mogelijkheid dat Hartley samen met zijn coureurs Arjun Maini en John Farano gaat rijden tijdens de beroemde endurance-klassieker.

De 29-jarige coureur is geen onbekende voor het team. Hartley zette zijn eerste voetstappen in het langeafstandracen met het team, dat toen onder de naam Murphy Prototypes reed. RLR Msport heeft dit jaar een automatische uitnodiging gekregen vanwege de winst van het LMP3-kampioenschap in de European Le Mans Series.

De Nieuw Zeelandse coureur keert in Sebring overigens alweer terug in het enduranceracen met SMP Racing. De coureur vervangt tijdens deze race Jenson Button in de LMP1-klasse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS