Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jota met twee Porsche 963 in Hypercar-klasse: autoverhuurbedrijf Hertz stapt in project

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juni 2022 04:11 • Print artikel

Porsche heeft haar eerste LMDh-klantenauto verkocht voor het FIA World Endurance Championship. Het LMP2-team Jota heeft daarvoor de krachten gebundeld met het autoverhuurbedrijf Hertz en gaat de Porsche 963 in de Hypercar klasse inzetten. Het aantal auto’s is nog niet bevestigd, maar de geruchten doen de ronde dat het twee auto’s zijn die een volledig jaar gaan rijden.

Porsche

Ook de line-up van coureurs is nog niet bekend gemaakt, maar Jota-coureur Antonio Felix da Costa wordt genoemd als een van de rijders. De Portugees had ook een belangrijk aandeel in de LMP2-klasse tijdens de afgelopen 24 uur van Le Mans. Een andere ondersteuner van het project is de Singer Group.

“We zijn blij om een nieuw Hertz-raceteam sponsoren en partner te worden met Jota en Singer om zich te voegen bij een van de meest opwindende en prestigieuze race kampioenschappen in de wereld”, aldus Hertz-directeur Stephen Scherr. “Hertz is van plan om de toekomst van mobiliteit te transformeren door technologische innovatie en digitale ‘first customer’-ervaring en we kijken er naar uit om ons merk uit te dragen naar miljoenen autosportfans in het World Endurance Championship van volgend jaar.”

Jota mede-eigenaar David Clark is ook trots op de samenwerking die volgend jaar in de LMH-klasse gaat plaatsvinden. “Racen met Hertz en Singer is een gedenkwaardige mijlpaal voor Jota”, aldus Clark. “We hebben genoten van zwaarbevochten succes op een wereldwijd niveau in de afgelopen jaren, vooral in Le Mans. Met dit nieuwe team, gaan we in een erg sterke positie zitten om het momentum vast te houden, wanneer het sportscar racen in een werkelijke gouden periode stapt in 2023.”

Volgens Hertz gaan er meer details over het door haar gesponsorde team, inclusief een livery van de auto op een later moment bekend gemaakt worden.

In Amerika heeft JDC-Miller Motorsport bevestigt dat zij ook met een Porsche 963 gaan rijden, maar dan in het IMSA-kampioenschap. Porsche heeft al eerder aangegeven dat het vier auto’s kan leveren aan klanten. Het is nog onbekend wie met de vierde klanten LMDh van het Duitse merk gaat rijden.

FOTO'S: nieuwe Porsche 963 LMDh prototype vanuit alle hoeken!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS