Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jenson Button vindt zijn eerste ervaring helemaal niet slecht: "Team moet vooral leren van de fouten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2018 07:01 • Print artikel

Jenson Button hoopt dat SMP Racing leert van de fouten die gemaakt zijn tijdens de 24 uur van Le Mans. Beide BR Engineering BR1’s zagen de finish niet tijdens de race op het Circuit de la Sarthe. Ondanks dat de auto’s in het begin het Rebellion Racing nog lastig maakten.Matevos Isaakyan ging de bandenstapel in bij de Porsche Curves, waardoor de auto met Stephane Sarrazin en Egor Orudzhev uitviel. De auto van Button, die hij deelde met teamgenoten Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin, viel uit met elektrische problemen.

“Het is zonde dat we problemen hadden. Dat kostte ons 45 ronden en dat is hard vechten, omdat je nog 21 uur moet pushen wetende dat je niet meer gaat bereiken dan finishen", zegt Button tegen het Engelse Autosport. “Vitaly, Mikhail en ik deden goed werk en pushten hard met de auto, maar niet te hard en uiteindelijk faalde de motor. Dat was zonde, maar ik denk dat iedereen veel geleerd heeft van deze race."

Volgens de Brit was het bemoedigend voor de rest van het kampioenschap dat zijn team met de Rebellions in gevecht konden. “Het hele team deed fantastisch werk om hier te komen”, zegt de wereldkampioen Formule 1 van 2009. “Ik denk echt dat we wat betreft de snelheid met Rebellion hadden kunnen vechten. Voor onze eerste ervaring in Le Mans was het helemaal niet slecht. Maar we moeten wel leren van onze fouten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS