Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jenson Button mist de 1.000 van Sebring en de 6 uur van Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 december 2018 09:36 • Print artikel

Jenson Button gaat de 1.000 van Sebring en de 6 uur van Spa missen, doordat de voormalig F1-coureur verplichtingen in de Super GT heeft. Door zijn team uit het FIA World Endurance Championship, SMP Racing is de afwezigheid bevestigd. De Brit stond nog wel op de voorlopige inschrijvingslijst voor Sebring, waardoor het leek alsof hij alleen de Belgische race ging missen.

Jenson Button

De afwezigheid in Amerika komt door een test van het Japans Super GT die in hetzelfde weekend valt. De race in de Ardennen, de generale voor de 24 uur van Le Mans, mist button door de Fuji 500. “Het is duidelijk dat mijn deelname in het FIA WEC- en Super GT-seizoen niet makkelijk te combineren waren”, zei Button die samen met Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov rijdt. “Het podium in Shanghai was een ongelofelijke prestatie voor ons team en we gaan proberen door hard te werken om zelfs betere resultaten te bereiken.”

Met het nieuws is eigenlijk bevestigd dat hij terug wil keren in Japan en zijn Super GT-titel gaat verdedigen. Ondanks dat het programma door Honda nog niet officieel bekend gemaakt is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS