Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jenson Button heeft eerste test met SMP Racing op Magny Cours

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 mei 2018 09:34 • Print artikel

Jenson Button heeft zijn eerste test met de LMP1 van SMP Racing afgerond. De test op Magny Cours was als voorbereiding op de aankomende 24 uur van Le Mans. Het wordt voor de wereldkampioen Formule 1 uit 2009 zijn eerste deelname aan de race op het Circuit de la Sarthe.De Brit krijgt als teamgenoten Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin mee. Met de twee Russen gaat Button het onder andere opnemen tegen zijn voormalig teamgenoot bij McLaren, Fernando Alonso. Petrov en Aleshin namen deel aan de 6 uur van Spa, waar de Brit verplichtingen in het Super GT had.

“Ik lach van oor tot oor”, zegt Button op zijn Instagram-account. “Ik had mijn eerste test in de SMP Racing BR1 en genoot er van. Het is mooi om mijn eerste test op Magny-Cours te hebben, omdat het één van mijn favoriete circuits is en ik heb hier mooie herinneringen aan het racen.”

“Het was een solide 5 uur durende test en ik voel me al op mijn gemak achter het wiel van dit beest! Er zijn nog punten voor verbetering nodig, maar er is dankzij Vitaly en Mikhail een goed startpunt.”

SMP heeft bevestigd dat Button zowel in dag als nachtelijke omstandigheden reed en de low-downforce Le Mans-configuratie gebruikte van de BR1. Hiermee werd ook in Spa gereden. “We zijn blij na de eerste testdag met Jenson in Magny Cours”, zegt een woordvoerder namens BR Engineering. “Hij was direct op zijn gemak in de auto en genoot van een volledige testdag, waaronder dag- en nachtruns. Jenson had een reeks van lange en korte stints in de auto en haalde elke run het meeste uit de auto.”

Button die vastgelegd is voor de rest van het superseizoen 2018/19, voegt zich tijdens de Le Mans-testdag weer bij het Russische team.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS