Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jan Magnussen gaat LMP2-auto testen: "In de toekomst samen met zijn zoon Kevin"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 december 2019 13:04 • Print artikel

Jan Magnussen gaat tijdens de rookietest van het FIA World Endurance Championship in Bahrein, rijden met de LMP2-auto van High Class Racing. Dit als voorbereiding op een deelname met het team tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Jan Magnussen Corvette

De Deen was lange tijd onderdeel van het fabrieksteam van Corvette. In oktober werd echter aangekondigd dat de coureur en het automerk uit elkaar gingen. De test is een eerste stap naar een volledige Deense line-up tijdens de 24 uur van Le Mans. Het is de bedoeling dat Magnussen naast zijn activiteiten in de FIA WEC, met High Class Racing in de European Le Mans Series gaat rijden.

“Ik ben blij dat ik tijdens de Bahrein Rookie Test achter het wiel mag kruipen van de High Class Racing Oreca”, reageerde de vader van F1-coureur Kevin Magnussen. “Het is lang geleden dat ik achter het stuur heb gezeten van een prototype. Ik kijk uit naar het leren kennen van de karakteristieken van het 07-chassis, die sinds haar debuut in 2017 enorm succesvol is. Het past goed bij me door bij High Class Racing te voegen, ik heb een lange relatie met het team. De kans om terug te keren als onderdeel van een volledige Deense line-up is iets wat ik niet afwijs.”

Overigens is Magnussen niet de enige coureur die getest gaat worden, ook Michael Markussen gaat achter het stuur plaatsnemen. “We zijn blij om aan te kondigen dat Jan Magnussen met ons gaat testen in Bahrein”, vertelde teammanager Nikolaj Johansen. “Het is een eer dat High Class Racing een onderdeel van zijn droom mag zijn om deel te nemen in een LMP2 in 2020 in Le Mans en in de toekomst samen met zijn zoon Kevin deel te nemen. Hij brengt een schat aan ervaring naar het team en een grote schare wereldwijde fans van de tientallen jaren door het winnen van races en titels in Amerika.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS