Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jan Lammers complimenteert: "Fantastisch om te zien hoe het team de auto perfect prepareert en foutloos runt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2018 16:38 • Print artikel

Racing Team Nederland kende een goede warming-up tijdens 'The Prologue' van het 2018/19 FIA World Endurance Championship. Tijdens deze tweedaagse testsessie op het HTTT-Circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk reden Jan Lammers, Frits van Eerd en Giedo van der Garde met de Dallara P217, die geprepareerd wordt door DayVtec, in totaal 325 ronden (ruim 1.800 km), veruit het meeste van alle teams in de LMP2-klasse. In die LMP2-klasse realiseerde het enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship op beide dagen de vierde tijd.

Racing Team Nederland


"Fantastisch om te zien hoe het team de auto perfect prepareert en foutloos runt", complimenteerde Jan Lammers de equipe van Davy Lemmens. "Daarnaast is en blijft het voor mij gewoon heerlijk om nog steeds bij te leren en vooruitgang te boeken. Ik geniet enorm van deze auto. Ook de Le Mans-kit voelde goed aan. Het zit in LMP2 erg dicht bij elkaar dus je staat hier ook zomaar vijfde of zesde, maar we zitten er goed tussen."

“We hebben zonder problemen ruim 1.800 kilometer afgelegd, gingen stap voor stap steeds sneller, hebben gedaan wat Michelin van ons verlangde en uiteindelijk ook de Le Mans-aerokit kunnen uitproberen", zei teammanager Mark Koense. "Die kit is kort gezegd een aerodynamische variant speciaal voor de lange rechte stukken op Le Mans, waar je circa 70% vol gas rijdt. Het is goed dat we met die variant hier alvast data hebben kunnen verzamelen. Ondertussen hebben we ook allerlei praktische issues geoptimaliseerd, zoals de stoelen van de rijders, en pitstops geoefend. Kortom, we hebben deze twee dagen maximaal benut. Alle rondetijden moet je tijdens dit soort tests altijd nauwkeurig relativeren, maar zeker is dat we hier in de top vier konden meerijden en ook en vooral onze long runs zagen er goed uit. Dat betekent een concrete vooruitgang ten opzichte van vorig jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS