Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Interesse van Porsche in de hypercars verdwenen: "We weten niet hoe de toekomst eruit ziet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 september 2019 12:29 • Print artikel

De interesse van Porsche in de nieuwe formule van de FIA en ACO voor het FIA World Endurance Championship, de hypercars, staat op een laag pitje. De Duitse autofabrikant was sinds afgelopen juli ook niet betrokken bij de bijeenkomsten van de technische werkgroep, zo zegt de directeur van GT fabrieksmotorsport, Pascal Zurlinden. Porsche was een actieve deelnemer bij het vormen van de regels en overwoog een mogelijke terugkeer naar de nieuwe topklasse vanaf het seizoen 2019/20. Ondanks dat een toekomstig programma niet afgewezen wordt met de hypercars, zegt Zurlinden dat men een afwachtende houding heeft aangenomen.

Porsche Hypercars


“We volgen de discussies over de regels, maar op dit moment kunnen we nog niet beslissen”, aldus de Duitser tegenover Sportscar365. “We zijn toeschouwers en werken niet mee aan de regels, omdat we kijken wat de DPi of elke andere nieuwe regels gaan worden.” Porsche was oorspronkelijk met Toyota, Aston Martin, Ferrari, Ford en McLaren betrokken. Alleen Toyota en Aston Martin hebben de deelname bevestigd.

Zurlinden zegt dat de focus van Porsche op de GTE blijft liggen met de nieuwe Porsche 911 RSR. “Het is een echt competitief platform”, zegt de GT-directeur. “Ik ben er zeker van dat het in Le Mans nog competitiever gaat zijn, omdat Corvette gaat meedoen en wie weet BMW volgend jaar ook. Uiteindelijk blijft het nog steeds een echt groots gevecht. Weggaan uit deze categorie naar een categorie waarvan we niet weten wat de toekomst is of wie de deelnemers zijn… Dat wachten we eerst af."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS