Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het FIA World Endurance Championship wil terug naar Sebring: "Iets attractief voor de teams"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 maart 2019 09:18 • Print artikel

Afgelopen weekend debuteerde het FIA World Endurance Championship in Sebring. Op de voorlopige kalender voor 2019/20 staat in maart de wedstrijd op het oude vliegveld over 1.000 Mijl gepland. Het originele contract was voor één jaar om in hetzelfde weekend als de 12 uur van Sebring te rijden. In de persconferentie tijdens het raceweekend, zei directeur Gerard Neveu dat slechts goedkeuring van de IMSA nodig is om het evenement volgend jaar door te laten gaan.

Sebring 2019 start FIA WEC

“Het is een duidelijk voorbeeld van het feit dat we in dezelfde richting kijken en we dezelfde interesse delen. We kunnen iets erg serieus leveren en iets attractief voor de teams”, vertelde de Fransman. “Vanuit ons oogpunt is het een duidelijke wens, omdat we het gevoel hebben dat het een winstgevend model is. Maar dit is niet ons thuis. We zijn in de Verenigde Staten, de thuisbasis van de IMSA, dus als IMSA er klaar voor is om ons volgend jaar te verwelkomen, dan is dit het plan vanaf onze kant. Het is onze wens.”

De FIA WEC-directeur verwacht dan ook dat de kwestie snel geregeld gaat zijn. Overigens is de IMSA-president Scott Atherton ook te spreken over het gezamenlijke evenement en prijst hij de samenwerking. Volgens Neveu willen de FIA WEC-teams ook graag terugkomen, ondanks dat de rekening hoger was dan men vooraf verwacht hadden. “We kunnen 90 procent van de kostenstijging niet beheersen”, vertelde de directeur. “We zijn niet verantwoordelijk voor de kosten van de hotels of de huur van alle verschillende materialen die je nodig hebt. Dat is de prijs die je moet accepteren voor een succes. Als je naar Le Mans gaat, betaal je een hogere prijs voor de hotels en alle dingen die je er omheen doet. Wanneer je naar Shanghai gaat, bijvoorbeeld, zijn er betere prijzen. Dat is altijd zo. De waarde van het evenement vertegenwoordigt de prijs die je moet betalen.”

Volgens Neveu laat de bezoekersaantallen in Sebring ook het succes van het evenement zien. “We weten dat Sebring de plek voor sportscars is”, zei de Franse directeur. “We probeerden hetzelfde te doen in Austin, wat een erg goede faciliteit is, maar zij hebben geen historie in het racen met sportscars op hun circuit. Wanneer je een verhaal als deze wilt creëren, moet je een origineel platform met een goed verhaal er achter gebruiken. Anders heeft het de nodige tijd nodig.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS