Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het aftellen is begonnen: de officiŽle foto van het 62 auto's tellende startveld markeert het begin van de 24 Uren van Le Mans 2019!

Uitgegeven door Peter Vader • 2 juni 2019 13:06 • Print artikel

Op zaterdag 1 juni stond het hele veld - 8 LMP1s, 20 LMP2s, 17 LMGTE Pro's en 17 LMGTE Ams - van het FIA WEC 2018-19 Super Season op het baangedeelte voor de pitstraat, voor de traditionele pre-race-foto. Met nog twee weken te gaan markeert deze fotosessie het aftellen naar de belangrijkste 24 uur van het jaar in de endurance racewereld. De officiŽle testdag op zondag 2 juni is een essentieel onderdeel van de klassieke endurance race. Twee sessies, 's ochtends en' s middags, bieden de deelnemers de mogelijkheid om hun auto's te beoordelen in raceomstandigheden en om het buitengewone circuit te verkennen, dat, als deel van de openbare weg, alleen open is voor officiŽle racesessies.

Le Mans 2019 official photo startveld

Testdagprestaties laten de vorm zien waarin de deelnemers verkeren en is de eerste kans voor de coureurs en teams om zich te meten met de andere deelnemers. Coureurs zonder recente ervaring in de race moeten tien ronden afleggen (waarvan vijf getimed) en hebben al een simulatortraining ondergaan om zich vertrouwd te maken met de eigenaardigheden van de race en het circuit. Volgende week rijden de coureurs en hun auto's naar Place de la Rťpublique voor technische en administratieve controles in het stadscentrum van Le Mans. Op dinsdag 4 juni is er op het Bugatti-circuit, het afgesloten gedeelte van het 24-uurscircuit, nog een voorbereidende trainingssessie voor de laatste aanpassingen aan de instellingen voor de oefen- en kwalificatiesessies op woensdag 12 en donderdag 13 juni.

De 24 uur van Le Mans is niet alleen een van 's werelds bekendste sportevenementen, haar aantrekkingskracht is ook gelegen in haar historische, culturele en muzikale aspecten. Met het maken van de officiŽle foto van het 62 auto's tellende startveld voor de 24 Uren van Le Mans 2019, begint het aftellen naar de race van de editie 2019, bovendien de finale van het FIA-WEC Super Season 2018-19!

Le Mans 2019 event poster

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS