Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta wil volgend jaar terug naar de LMP1: "Na Aragon is bewezen dat de auto snel en betrouwbaar is!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 mei 2019 07:59 • Print artikel

Door Ginetta zijn de tests met hun LMP1-bolide weer volop opgepakt. Zo reed de Ginetta G60-AER al een proefsessie in Aragon en komt de auto weer in actie tijdens de pre-Le Mans shakedown van Toyota in Spa. Alles is erop gericht om de Britse LMP1 volgend jaar weer op de grid te krijgen. Volgens Ginetta-directeur Lawrence Tomlinson is er volop interesse in de wagen.

Ginetta G60


“Er is echte interesse, nadat we vorige maand in Aragon bewezen dat de auto snel en betrouwbaar was”, aldus Tomlinson tegen het Engelse Autosport. “De deadline voor de inschrijving doemt op, niemand heeft tot op heden nog op het lijntje getekend. We willen in ieder geval voorkomen dat Ginetta volgend seizoen niet terug is in het WEC. We hopen dat we gaan samenwerken met een ander team of met een team dat in september gaat deelnemen aan het nieuwe WEC-seizoen. Wat we nu kunnen zeggen is dat er inschrijvingen beschikbaar zijn onder de Team LNT-naam.”

De directeur van Ginetta zegt dan ook dat hij erg gemotiveerd is om de auto terug op de grid te krijgen, nadat die dit seizoen al in Silverstone jammerlijk van de grid verdween. “We moesten ons in een positie begeven waarin we weer terugkomen, vanwege de resultaten die we bij het testen zagen. Met deze resultaten in het achterhoofd, zou het een aanfluiting zijn als de auto niet opnieuw racet in de WEC”, aldus de Brit. “Er zijn beslist coureurs geïnteresseerd in onze auto’s. Al moeten we zelf een programma samenstellen, dan is dat geen probleem. Hoe het ook gaat uitwerken, we kunnen met zekerheid zeggen dat er volgend jaar tenminste één Ginetta in het WEC actief is.

Ginetta gaat dan ook vol goede moed door met haar ontwikkelingsprogramma. Zo is de LMP1-auto ook aanwezig tijdens de Toyota pre-Le Mans shakedown in Spa. “We willen in Spa rijden, zodat we onze tijden kunnen vergelijken met die van de WEC-race aldaar”, zo legde Tomlinson uit. “We leven nu in een andere tijd met andere condities, maar tot nu toe ziet het er goed uit!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS