Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta helemaal klaar voor een terugkeer in het WEC met de LMP1, maar nog op zoek naar de juiste partner

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2019 15:25 • Print artikel

Ginetta is op zoek naar een potentiële partner die met haar LMP1-auto wil deelnemen aan het FIA World Endurance Championship, zo meldt de directeur van het bedrijf Lawrence Tomlinson. De Ginetta G60-LT-P1 AER heeft sinds de 24 uur van Le Mans in juni niet meer geracet, doordat er onvoldoende financiering vanuit de Chinese sponsor TRSM Racing kwam.Daardoor kwam de Britse LMP1-bolide niet meer in actie tijdens de FIA World Endurance Championship races in Silverstone, Fuji en Shanghai. Aankomende maart in Sebring gaat de auto vanwege logistieke problemen eveneens niet op de grid staan. Volgens Tomlinson is het project echter nog steeds in leven en de twee chassis' van het TRSM-team zijn beschikbaar voor klanten. Volgens de Brit kunnen de twee auto’s dit jaar in Spa of Le Mans gewoon weer op de grid staan. Waarbij de Ginetta-directeur in het midden laat of men een inschrijving heeft gedaan, deze sluit namelijk voor 31 januari. De inzet als een fabrieksteam is naar verwachting hoogst onwaarschijnlijk.

“Wat de teams doen met de auto’s is aan hen, maar het duidelijk dat Manor hun problemen had met de financiering. Dus dat is waarom we de auto’s niet zoveel gezien hebben”, zegt Tomlinson tegen Sportscar365. “Om verder te gaan hebben we twee auto’s die klaar zijn voor het WEC, reserve pakketten en honderden wielen. We kunnen met een team waarschijnlijk Spa en Le Mans doen en zouden realistisch wat kunnen testen en de nieuwe serie in september op Silverstone kunnen starten.” De LMP1 van Ginetta heeft niet meer met de nieuwe twin-turbo V6 AER gereden na een eerste run afgelopen september in Silverstone, toch zegt de Brit dat men niet stilgezeten heeft in de afgelopen periode.

Ginetta Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

“We hebben ons stil gehouden, uit respect voor de Chinezen”, zegt de Ginetta-directeur. “We wachten op hen om met het geld over de brug te komen, maar ik denk dat we lang genoeg gewacht hebben om te zeggen dat ze hun verplichtingen duidelijk niet zijn nagekomen aan het team. Dus het team kan haar verplichtingen niet voldoen aan ons, daarom zijn de auto’s terug in de fabriek. Gedurende deze periode hebben we ons opnieuw voorbereid en de auto's omgebouwd naar de AER-motoren. Nu is het tijd naar buiten te laten zien dat we twee fantastische auto’s hebben, die klaar zijn om te gaan.”

Met name de overstap naar het winterkampioenschap helpt volgens Tomlinson het Ginetta autobedrijf om straks voor het seizoen 2019/20 aan de start te staan bij The Prologue. “Het is ideaal om dat je nu tijd hebt om het hele testprogramma te doen, bandenprogramma, betrouwbaarheidsprogramma voor het 2019/20-seizoen”, aldus de directeur. “Dan heb je twee races die je nu kunt doen met de auto, als voorbereiding daarop. We hebben een teampartner nodig die de mogelijkheid heeft om dat te doen. Ze zijn er beslist, het is een kwestie van er eentje vinden.”

Ginetta gridwalk Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS