Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen recordaanval van Porsche tijdens Goodwood: "Er kwam een vraag om een aanval te doen, maar.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2018 14:01 • Print artikel

Dit weekend staat in het teken van de Hillclimb in Goodwood. Een plan om dePorsche 919 Hybrid Evo in een recordtijd naar boven te rijden werd niet gedaan. Het doel was om het record van Nick Heidfeld in de McLaren-Mercedes MP4-13 uit de boeken te rijden. De vraag kwam van Porsche Engeland en werd door Porsche afgewezen. Het bedrijf uit Weissach bleef liever bij het plan van demonstratieritten dan een sessie met tijdwaarneming te rijden.

Porsche 919 Hybrid Evo

“Er kwam een vraag van Porsche Engeland om een aanval op de tijd voor het Festival of Speed te doen, maar dat is niet wat wij wilden”, zei een woordvoerder van Porsche tegen het Engelse Autosport. Hij legt uit dat het plan van Porsche is om een eerbetoon aan de auto te leveren die Le Mans van 2015 tot en met 2017 won en niet om zoveel mogelijk records aan te vallen.

“De twee dingen die belangrijk zijn is dat we aantonen dat de Evo sneller kan zijn dan een F1-auto op een conventioneel Grand Prix-circuit en het doen van een record-run op de Nordschleife van de Nurburgring”, aldus de woordvoerder. Inmiddels heeft de aangepaste LMP1-bolide al het record op Spa en de Nordschleife gepakt. Volgens een woordvoerder van Porsche Engeland was het een logische vraag van hen voor een aanval op het record.

“Het werd nooit nagestreefd, althans niet ijverig”, aldus de woordvoerder. Porsche is het merk wat dit weekend vol in de aandacht staat tijdens het festival. Zustermerk Volkswagen is overigens aanwezig met de elektrische I.D. R, die het record tijdens de Pikes Peak Hill Climb neerzette.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS