Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Toyota staat ook niet stil met de ontwikkelingen en onthult haar nieuwe LMP1-bolide

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2019 06:15 • Print artikel

Toyota Gazoo Racing heeft haar ‘verder geoptimaliseerde’ Toyota TS050 Hybrid LMP1 voor het komende FIA World Endurance Championship seizoen onthuld. De Japanse bolide gaat alweer haar vierde seizoen in van het kampioenschap, nadat Toyota dit jaar zowel de rijders- als constructeurstitel behaalde.

Wat met name opvalt aan de auto is de nieuwe aerodynamische configuratie, die gekenmerkt wordt door een hogere neus. Daarnaast is de livery aangepast met nieuwe rode strepen die over de wielkast lopen en een zwarte voorkant. Toyota’s technisch directeur Pascal Vasselon geeft toe dat de aangepaste auto niet radicaal anders is dan degene waar het superseizoen mee werd verreden.


“We introduceerden de TS050 Hybrid in 2016, dus is er gedurende de seizoenen een continue ontwikkeling geweest”, aldus de Fransman. “De updates van dit jaar gaan om het optimaliseren van de details en betrouwbaarheid. De meest duidelijke verandering is het bodywork. We hebben de aerodynamica van de auto ge-update en op andere plekken zijn er kleine aanpassingen voor de betrouwbaarheid.”


Vasselon benadrukt daarbij dat de ontwikkeling gedurende het hele afgelopen seizoen doorgegaan is vanwege de competitie met de niet hybride LMP1-teams.“Het mag duidelijk zijn dat we afgelopen seizoen het sterkste pakket hadden en de raceresultaten toonden dat ook aan”, aldus de technisch directeur. “Maar wanneer je naar de snelheid van de ontwikkeling van onze tegenstanders kijkt, van Le Mans 2018 tot Le Mans 2019, dan zie je een grote stap in hun prestaties. Uit respect voor hun mogelijkheden om de auto te verbeteren en meer prestatievermogen uit het pakket te halen, konden we niet stil staan. We hebben nooit hun capaciteiten onderschat, dus moeten we continu doorgaan met het verbeteren van ons pakket.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS