Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Porsche met speciaal gouden livery naar 24U van Le Mans om haar titel te vieren

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 mei 2019 15:43 • Print artikel

Porsche heeft wederom een speciale livery onthuld voor de 24 Uur van Le Mans. Vorig jaar werd er nog met de retro kleurstellingen van Rothmans en Pink Pig gereden. Ditmaal heeft het Duitse automerk het rood vervangen door goud. De gouden kleur is om de fabrikantentitel te vieren, die tijdens de voorlaatste race in Spa-Francorchamps reeds veiliggesteld werd.

Porsche met speciaal livery naar 24U van Le Mans
Zowel de Porsche 911 RSR met het nummer 91 als 92 gaat in deze kleurstelling rijden. Overigens heeft het bedrijf uit Weissach ook de titel bij de coureurs voor het grijpen. Alleen de rijdersparen van Porsche maken kans op de titel. Dat is in de nummer 92 Kevin Estre en Michael Christensen en in de andere auto Gianmaria Bruni en Richard Lietz. Estre en Christensen staan op dit moment aan de leiding en zij krijgen Laurens Vanthoor naast zich. In de andere auto stapt Frederic Mackowiecki in als derde coureur.

Porsche heeft overigens al bevestigd dat de auto's in Noord-Amerika gaan rijden in dezelfde kleuren als in Daytona en Sebring. Dit is de Brumos-livery ter ere van drievoudig Le Mans-winnaar Harley Haywood. Haywood is overigens dit jaar de Grand Marshal in Le Mans.

Porsche met speciaal livery naar 24U van Le Mans
“Het gouden verfwerk op de twee 911 RSR-racewagen van de WEC symboliseren onze vroege winst van de wereldtitel voor fabrikanten, iets waar we erg trots op zijn”, aldus Porsches vice-president van de motorsport, Fritz Enzinger. “Het Brumos-ontwerp is een van de meest bekende en populaire kleurstellingen in het motorracen. In 2018 reden onze auto’s in een speciaal ontwerp en dat leverde een briljante dubbele overwinning op in Le Mans. We hopen om dit jaar hetzelfde resultaat te bereiken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS