Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Het bommetje met 840 pk van Scuderia Glickenhaus 007 voor de Le Mans Hypercars

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2020 08:59 • Print artikel

Scuderia Glickenhaus heeft meer details onthuld over haar nieuwe auto waarmee de renstal wil gaan deelnemen in de Le Mans Hypercars en het gevecht met Toyota en Aston Martin geleverd moet worden. De Glickenhaus 007 Le Mans Hypercar moet de eerste auto zijn die sinds 1967 een Amerikaanse Le Mans overwinning moet gaan opleveren.

Scuderia Glickenhaus 007 FIA WEC
De 007 is ontwerpen door Michael David Young en James Glickenhaus. De auto weegt in totaal 1.100 kilo en krijgt achterin een 3 liter TT V6-motor, die speciaal ontwikkeld is en dan ook de naam Glickenhaus meekrijgt, nadat de Alfa Rome-motor niet genoeg vermogen bleek te leveren. Het vermogen is zo rond de 840 pk. Men verwacht in 2020/21 met de auto te gaan deelnemen in het FIA WEC, maar nog niet bij de start van het seizoen.

Scuderia Glickenhaus 007 FIA WEC
“SCG en Podium hebben interne middelen en wereldklasse partners samengebracht”, meldt de fabrikant. “Het engineering proces en de voorlopige windtunnel analyse is afgerond en deze maand begint een extensieve windtunnel campagne. Onze plannen zijn om in juni de engineering af te ronden en de subsystemen in juli te assembleren. Het bouwen van de auto is in augustus gepland en in september gaat de Glickenhaus 007 voor de eerste shake down het circuit op.”

Scuderia Glickenhaus 007 FIA WEC

Scuderia Glickenhaus 007 FIA WEC

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS