Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO: De supersnelle nieuwe 'boodschappenwagen' van Racing Team Nederland voor de 24 Uur van Le Mans en FIA WEC

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juli 2019 10:04 • Print artikel

Racing Team Nederland heeft de nieuwe bolide onthuld, waarmee de equipe van Frits van Eerd, Giedo van der Garde, Nyck de Vries en invaller Job van Uitert aan de start verschijnt. Racing Team Nederland komt in actie met een nieuwe auto: in plaats van de Dallara waarmee het vorig jaar in het WK debuteerde, racet het team nu met een Oreca. Deze wordt ingezet in samenwerking met het Franse TDS Racing. Komende week, op 23 en 24 juli, komt Racing Team Nederland in actie tijdens de FIA WEC Prologue in Barcelona, de traditionele tweedaagse testsessie voor alle WK-teams in de aanloop naar de eerste race van het seizoen.

Racing Team Nederland Oreca LMP2


Racing Team Nederland is het eerste en enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship. Het wereldkampioenschap 2019/20 telt 8 races in Europa, AziŽ, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. De openingsrace is de 4 Hours of Silverstone op 1 september 2019, de finale is de 24 uur van Le Mans op 13/14 juni 2020. De 6 Hours of Fuji, de 4 Hours of Shanghai, de 8 Hours of Bahrain, de 6 Hours of Sao Paulo, de 1000 Miles of Sebring en de 6 Hours of Spa-Francorchamps completeren de 2019/20 kalender.

De coureurs van Racing Team Nederland voor 2019/20 zijn initiatiefnemer Frits van Eerd, voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde en de huidige leider in het FIA Formule 2-kampioenschap Nyck de Vries. Job van Uitert debuteert dit seizoen voor het team: hij komt in actie in Silverstone en Shanghai als vervanger van Nyck respectievelijk Frits.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS