Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ford zet Billy Johnson en Jonathan Bomarito in tijdens de 1.000 Mijl van Sebring

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 maart 2019 17:27 • Print artikel

Billy Johnson en Jonathan Bomarito gaan naast de vaste coureurs rijden voor Ford tijdens de 1.000 Mijl van Sebring. Johnson neemt tijdens de volgende ronde van het FIA World Endurance Championship plaats naast vaste coureurs Oliver Pla en Stefan Muecke in de Ford GT met het startnummer 66.

Ford GT Le Mans 2018

Bomarito gaat debuteren in de Ford GT en stapt in de auto met het nummer 67. De coureur gaat rijden samen met Andy Priaulx en Harry Tincknell. Dat betekent dat er geen plaats is voor voormalig Indy 500-winnaar Tony Kanaan, tijdens deze nieuwe wedstrijd op de kalender. De Braziliaan reed dit superseizoen van het FIA WEC zowel de 6 uur van Spa als de 24 uur van Le Mans.

Voor Bomarito en Tincknell gaat het een bijzonder weekend worden. De coureurs rijden zowel de 1.000 Mijl voor het FIA WEC als de 12 uur van Sebring van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. In de IMSA-race komen de coureurs in actie in de DPi-klasse met de Mazda RT24-P. Beide programmaís van Mazda en Ford zijn trouwens verbonden met elkaar via Multimatic. Het Amerikaanse bedrijf heeft zowel de Japanse auto als de Ford GT ontwikkeld.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS