Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ford wint LM GTE klasse in slotfase 6 uur van Spa-Francorchamps + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 5 mei 2018 23:02 • Print artikel

SPA FRANCORCHAMPS - Ford Chip Ganassi Team UK met Olivier Pla, Stefan MŘcke en Billy Johnson hebben de opening van het super seizoen in de GTE van het FIA World Endurance Championship gewonnen op het circuit van Spa-Francorchamps.

FORD FIA WEC

Een gemakkelijke opgave was het niet nadat de Ford-coureurs een zes uur durend gevecht hadden met de #91 Porsche 911 RSR van Michael Christensen en Kevin Estre. De beslissing viel pas 45 minuten voor het einde van de race nadat er voor de tweede maal een safety car periode was op het Belgische circuit.

BMW Team MTEK Nicky Catsburg 6 Hours of Spa-Francorchamps 2018

Na de herstart profiteerde Olivier Pla ten opzichte van de #91 Porsche van Christensen en wist hiermee de overwinning veilig te stellen.
De racedag op Spa-Francorchamps was voor Ford Chip Ganassi Team UK niet begonnen met een lach. Zo kende Harry Tincknell een harde crash boven op Eua Rouge al in het eerste uur van de race.

null

De derde positie bij de LMGTE Pro werd ingenomen door AF Corse Ferrari met achter het stuur Davide Rigon en Sam Bird.

Aston Martin Racing Hours of Spa-Francorchamps 2018

Regerend LMGTE AM kampioenen Aston Martin Racing met onder andere Pedro Lamy, Paul Dalla en Mathias Lauda pakten de overwinning in het GTE AM kampioenschap. Met Aston Martin Vantage van TF Sport op de tweede positie, gevolgd door Clearwater Racing met de Ferrari 488 GTE.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS