Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ford en Aston Martin leggen beslag op de eerste twee startrijen in GTE + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 augustus 2018 22:26 • Print artikel

Oliver Pla en Stefan Mucke in de Ford waren de snelste coureurs tijdens de kwalificatie van de GTE's voor de 6 uur van Silverstone. Zij waren met een gemiddelde tijd van 1.55,727 de Aston Martin-coureurs Alex Lynn en Maxime Martin 0,078 seconde te snel af.Mucke zette direct een mooie tijd neer met 1.55,658 in zijn eerste ronde, gevolgd door Pla die na de wissel volgde. De tijd van de Fransman werd echter afgenomen, omdat hij de baanlimieten overschreden had. Zijn tweede vliegende ronde was echter goed genoeg om de Ford GT het voordeel over de rest te geven. Martin en Lynn konden niet voldoende in de buurt komen van het snelste tweetal. De andere auto van Aston Martin Racing met Marco Sorenson en Nicki Thiim volgden op de derde plek.

Ford legde met de tweede auto beslag op de vierde positie. Harry Tincknell en Andy Priaulx werden door Kevin Estre en Michael Christensen op plek 5 gevolgd. Zijn waren nipt sneller dan Sam Bird en Davide Rigon in de Ferrari 488 GTE. BMW heeft het lek nog niet boven, want de door MTEK ingezette autoís waren 1,004 seconden langzamer. Waarbij Agusto Farfus en Antonio Felix da Costa een betere gemiddelde tijd neerzette dan Martin Tomczyk en Nick Catsburg.

In de GTE-Am zetten JŲrg Bergmeister en Egidio Perfetti de beste gemiddelde tijd neer. Waarmee zij Team Project 1 haar eerste pole position in het kampioenschap gaven. Met de auto van Dempsey-Proton Racing Porsche, zorgden Christian Ried en Matt Campbell ervoor dat Porsche de volledige eerste startrij pakte. Aston Martin legde beslag op de tweede startrij met Jonny Adam en Salih Yoluc in de TF Sport-auto en Paul Dalla Lana en Pedro Lamy op plek 4.

Kwalificatie GTE-Pro en GTE-Am, 6 uur van Silverstone

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS