Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA World Endurance Championship voert succesballast in bij de GTE-Am's

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2018 07:09 • Print artikel

In het seizoen 2019-20 wordt in de GTE-Am van het FIA World Endurance Championship het format van succes-ballast geïntroduceerd. Alle wedstrijden, met uitzondering van de 24 Uur van Le Mans, gaan onder deze nieuwe regels vallen, zo is tijdens het FIA World Motors Sport Council (WMSC) besloten.

FIA WEC

Eerder werd het systeem al in de GTE van de European Le Mans Series geïntroduceerd en het FIA WEC gaat dit format volgen, waarbij aanvullend het gewicht wordt berekend op een mix van vorige behaalde resultaten en de positie in het kampioenschap. Daarnaast nam het WMSC het besluit dat bandenwissels niet langer toegestaan zijn tijdens het tanken. Daarmee wordt de regel teruggedraaid die dit jaar in het superseizoen is ingevoerd.

Een andere verandering is het puntensysteem, dat aangepast wordt zodat het past bij de verschillende racelengtes die wedstrijden nu krijgen. In het aankomende seizoen worden 4 uursraces gehouden op Silverstone en Shanghai en een 8 uursrace in Bahrein. Dit waren in de afgelopen seizoen races over 6 uur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS