Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Fernando Alonso zet de toon in tweede training; Korte training door veel rode vlaggen + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2018 12:02 • Print artikel

Fernando Alonso heeft van zich doen spreken tijdens de 2e vrije training voor de 6 uur van Fuji. De Toyota-coureur zette een tijd neer van 1.23,973. Daarmee was de Spanjaard 2 seconden sneller dan zijn teamgenoot Sebastian Buemi. Het was wederom een sessie waarin het Japanse team bij zijn raceweekend voor eigen publiek de toon zette, want de 2e Toyota TS050 Hybrid legde beslag op positie 2. In de andere Toyota was Jose Maria Lopez de snelste.

null

De privé LMP1-teams waren ook in staat om de tijden naar beneden te brengen, in vergelijking met de ochtendsessie. De SMP Racing auto met het startnummer 11, eindigde als derde en was een tiende sneller dan de beste Rebellion.

In de LMP2-klasse was Andre Negrao de snelste met de Signatech Alpine. De Braziliaan zette een tijd neer van 1.30,410, waarmee hij nipt sneller was dan Matthieu Vaxiviere. De Fransman werd 2e, gevolgd door de 2 auto’s van Jackie Chan DC Racing. Bij het Chinese team was de auto van Ho-Pin Tung de snelste. Racing Team Nederland reed naar een 5e tijd, waarmee het een positie lager eindigden dan in de ochtendsessie.

In de GTE-Pro zette Nicki Thiim met een late snelle ronde de snelste tijd neer met de Aston Martin Vantage. Daarmee dook de coureur de tijd van Harry Tincknell in de Ford GT. De derde positie ging naar de Ferrari 488 GTE van Sam Bird en Davide Rigon. In deze klasse zette alle 10 de auto’s een tijd neer binnen een seconde. De BMW M8 GTE van Nick Catsburg zette een 8e tijd neer en was daarmee sneller dan de zusterauto. In de GTE-Am was Matteo Cairoli de snelste in de Porsche van Dempsey-Proton Racing.

De sessie werd overigens gekenmerkt door diverse rode vlaggen, waardoor de sessie effectief maar de helft van de 90 minuten duurde. Doordat de sessie diverse keren werd stilgelegd, werd deze nog wel met 10 minuten verlengd. De rode vlaggen werden voornamelijk veroorzaakt door de nieuwe geïnstalleerde kerbs rond het circuit, die op broodjes lijken.

Uitslag tweede vrije training 6 uur van Fuji


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS