Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Fernando Alonso maakt indruk en heerst tijdens testdag Le Mans + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2018 19:12 • Print artikel

Fernando Alonso heeft zijn visitekaartje op het Circuit de la Sarthe afgegeven. Zowel in de ochtend- als de middagsessie zette de Toyota-coureur de snelste tijd neer. De Spanjaard klokte een tijd van 3.19,066 in de Toyota TS050 Hybrid met het startnummer 8 en was daarmee bijna een seconde sneller dan de zusterauto.Rebellion Racing zette zich tussen de twee Japanse bolides in en verbeterde zich gedurende de dag. Met het resultaat dat ze de aansluiting vonden met de twee hybride auto’s. Mathias Beche reed 3.19,680.

De snelste Toyota legde meer ronden af dan welke andere auto dan ook en was uiteindelijk 0,614 sneller. Achter de derde tijd van Kamui Kobayshi zette Andre Lotterer in de tweede Rebellion-auto de vierde tijd neer en plukte die plek weg van Vitaly Petrov in de SMP Racing BR Engineering BR1. De resterende LMP1’s konden het tempo niet echt volgen. De zevende auto van ByKolles Racing verloor 4,5 seconden op de Toyota.

De twee auto’s van Manor, die hun eerste ronden op het circuit reden nadat ze in Spa aan de kant werden gehouden door Ginetta, kwamen niet verder dan 3.28,153. Een behoorlijk verschil met de rivalen. De DragonSpeed BR Engineering BR1 van Renger van der Zande reed naar plek 8.

In de LMP2 was de snelste tijd van Nathanael Berthon in de DragonSpeed-auto. De coureur zette een tijd neer van 3.27,228. Teamgenoot Pastor Maldonado liet zich van zijn slechtste kant zien. In de slotfase van de tweede sessie crashte de coureur bij Indianapolis. Met nog een paar seconden op de klok zorgde de Venezolaan dat de rode vlag uitkwam. Jackie Chan DC Racing, het team van Ho-Pin Tung, zette de tiende tijd neer. Daarmee belandde het Chinese team, dat vorig jaar de LMP2-klasse in Le Mans won, in de middenmoot. Racing Team Nederland zette een zestiende tijd neer.

In de GTE-Pro was het Ford die in de ochtend de snelste op de baan was, maar Porsche stak hen in de middag voorbij. De Porsches pakten uiteindelijk de eerste twee plekken in de sessie, met de vier Fords achter zich. De BMW M8 GTE van Nick Catsburg reed naar de achtste tijd en was daarmee de beste auto van Team MTEK. Lange tijd leek Ford de snelste tijd in handen te houden, tot Gianmaria Bruni er onder door dook. Vervolgens was het Patrick Pilet die de snelste tijd bepaalde met 3.52,551.

De GTE zorgde wel voor wat oponthoud. In de ochtend crashte Marco Sorensen met de Aston Martin Vantage GTE. In de middag waren er twee korte safetycar perioden toen Alessandro Pierre Guidi de controle over de Ferrari verloor in Tetre Rouge. De andere werd veroorzaakt door Antonio Felix da Costa in de BMW. De Portugees ging het grind in bij de Porsche Curves.

Porsche kon tevreden terugkijken op de testdag, want in de GTE-Am zette Julien Andlauer de snelste tijd neer in de Dempsey Proton Racing 911 met het startnummer 77.

Uitslag testdag Le Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS