Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Fernando Alonso in 24U van Le Mans: "Hij zou moeten winnen, Toyota ook, maar Le Mans is onvoorspelbaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juni 2018 12:14 • Print artikel

Fernando Alonso staat bijna aan de start van de 24 Uren van Le Mans. Alle ogen zijn gericht op de Formule 1-coureur en op zijn tweede stap richting de Triple Crown of Motorsport. Met Toyota behoort hij tot samen met Sebastian Buemi en Kazuki Nakajima tot de favorieten voor de overwinning. Volgens voormalig coureur Derek Bell ligt dat niet zo simpel.

null


“Hij zou moeten winnen en Toyota zou ook moeten winnen, maar we hebben dat al veel keren eerder meegemaakt”, zei Bell tijdens een Motorsport Hall of Fame evenement. “Ik reed voor Renault toen we om acht uur ’s morgens zestien ronden aan de leiding lagen en om kwart voor negen lagen we er uit. Dat is enduranceracen, het is ongelofelijk zwaar. Maar ze hebben er alles op gezet en ik bid gewoon dat het ze lukt en ik hoop dat ze niet iets raars gaan meemaken.”

Alonso debuteert dit jaar in Le Mans en ook al is hij een rookie, de coureur was de snelste tijdens de testdag. De 76-jarige Brit was daar niet over verrast. “Hij moet dat zijn, niet toch? Hij is goed. Daar is geen twijfel over”, zei de oud-coureur. “De goeden gaan altijd snel. Ik had niet anders verwacht. Zonder twijfel is hij de grootste publiekstrekker in Le Mans. Dus als ze hem in de auto kunnen krijgen en ze hem het juiste materiaal geven om de snelste ronde mee te rijden, dan doen ze dat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS