Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST: Resterende deelnemers 24 uur van Le Mans onthuld

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2019 18:16 • Print artikel

De ACO heeft de laatste 18 inschrijvingen voor de 24 uur van Le Mans bekend gemaakt. Hiermee is de inschrijvingslijst tot 60 aangevuld. Eerder in februari werden de eerste 42 inschrijvingen al bekend gemaakt. In de GTE-Pro zijn de inschrijvingen van Corvette Racing, Risi Competizione, Porsche en North American Ford Chip Ganassi Racing geaccepteerd. Ford en Porsche hebben voor de aankomende race het aantal inschrijvingen evenals vorig jaar verdubbeld. Chevrolet keert met twee Corvette C7Rís terug naar Le Mans.

Porsche


In de lijst zijn ook de aanvullingen vanuit de Asian Le Mans Series opgenomen. United Autosports, ARC Bratislava en Inter Europol Competition gaan allemaal met een Ligier in de LMP2-klasse komen, terwijl Car Guy Racing met een Ferrari 488 GTE in de GTE-Am gaat rijden. Verdere LMP2-inschrijvingen komen van Algarve Pro, Panis-Barthez Competition, Graff, Vollorba Cors en IDEC Sport. Met uitzondering van Panis-Barthez Competition rijden deze teams met een Oreca. Het Franse team komt met een Ligier in actie.

In de LMP1 zijn er geen verdere aanvullingen. Hier rijden alle autoís uit het FIA World Endurance Championship. In de GTE-Am zien we verder Spirit of Race en Kessel Racing die in de ELMS rijden. De laatste heeft al bekend gemaakt met een volledige lineup met vrouwen te komen.

Volledige entry-list 24 uur van Le Mans, 2019

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS