Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST: Rebellion Racing met slechts één auto in actie op Silverstone

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2019 11:51 • Print artikel

Rebellion Racing gaat tijdens de 4 uur van Silverstone, welke in het weekend van 30 augustus verreden wordt, maar één LMP1-auto inzetten. Daarmee is het aantal auto’s in deze klasse van het FIA World Endurance Championship gedaald tot slechts vijf stuks.

Rebellion Racing

Hiermee verlaagt het Zwitsers/Engelse team haar inspanningen in de LMP1, nadat eerder SMP Racing haar twee auto’s al terugtrok. De line-up van coureurs van de Rebellion R13 Gibson moet nog bepaald worden. Overigens zijn bij de door Team LNT ingezette Ginetta’s ook nog niet alle coureurs bekend.

In de LMP2 komt Racing Team Nederland voor de eerste keer in actie met de Oreca 07. Naast Frits van Eerd en Giedo van der Garde komt Job van Uitert voor het team in actie. Van Uitert vervangt Nyck de Vries die in datzelfde weekend verplichtingen in de Formule 2 op Spa-Francorchamps heeft. Ho-Pin Tung keert terug bij Jackie Chan DC Racing. Ook dit team heeft de inzet van het aantal auto’s van twee naar één teruggebracht. Tung rijdt samen met Gabriel Aubry en voormalig F1-coureur Will Stevens.

In totaal komen er verdeeld over de LMP1, LMP2, GTE-Pro en GT-Am 30 auto’s in actie tijdens het nieuwe 2019/20 seizoen van het FIA WEC.

Entry-list 4 uur van Silverstone


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS