Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST: Naast Alonso en Button maar liefst acht Nederlanders in de 24 Uren van Le Mans aan de start

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 20:26 • Print artikel

De volledige entry-list voor de aankomende 24 Uur van Le Mans en de testdag zijn bekend gemaakt door de ACO. Daarbij is goed nieuws voor Renger van der Zande. De auto van zijn team Dragon Speed liep zware schade op tijdens de 6 uur van Spa. Ondanks de tegenslag naar aanleiding van het ongeluk van Pietro Fittipaldi is het team toch aanwezig. Ook de SMP Racing-auto die een zwaar ongeluk had, staat op de lijst.De bolides van Manor die tijdens de 6 uur van Spa nog aan de kant stonden vanwege onbetaalde rekeningen, zijn aanwezig op de lijst. Er is wel een vervanging van een coureur bij het Britse team, want Mike Simpson wordt vervangen door Dean Stoneman. Er zijn geen verder aanpassingen in de LMP1-klasse.

In de LMP2 zien we Racing Team Nederland aan de start komen voor haar tweede endurancerace op het Circuit de la Sarthe. Dit keer gaan Frits van Eerd en Jan Lammers met Giedo van der Garde rijden. Lammers gaat voor de 24ste keer de klassieker rijden. Andere Nederlanders in deze klasse zijn Ho-Pin Tung en Ate de Jong.

In de GTE-Pro gaat Nick Catsburg zijn debuut maken tijdens de 24 uur van Le Mans. De coureur debuteert met de BMW M8 GTE van team Mtek, dat geleid wordt door Ernest Knoors. In de GTE-Am komt Jeroen Bleekemolen met Keating Motorsport in de Ferrari. De Aerdenhouter rijdt wederom in Le Mans met Ben Keating. Daarnaast krijgt de coureur Luca Stolz aan zijn zijde.

Dit jaar komen er natuurlijk nog twee mooie namen als rookie aan de start in Le Mans. Fernando Alonso start met de Toyota TS050 Hybrid en wordt samen met Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima als een van de kanshebbers gezien voor de overwinning. Daarbij krijgt de F1-coureur concurrentie van zijn voormalig McLaren-teamgenoot Jenson Button. De Brit gaat met Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov in een van de SMP Racing-auto’s rijden. Daarnaast zijn er nog een aantal oud F1-coureurs die debuteren in de LMP2. Zo komen Pastor Maldonado, Paul di Resta en Juan-Pablo Montoya in actie in deze klasse. Kortom, stevige concurrentie voor Racing Team Nederland.

Kortom, wederom een goede reden om de 24 uur van Le Mans dit jaar te volgen.

Entry List 24 uur van Le Mans


Entry List Testdag 24 uur van Le Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS