Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY LIST: Fernando Alonso debuteert tijdens de 6 uur van Spa en wie zijn de Nederlandse deelnemers?

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 april 2018 18:08

Op 5 mei start het superseizoen van het FIA World Endurance Championship met de 6 uur van Spa. Dit is direct ook de laatste generale repetitie voor de eerste van de twee 24 uur van Le Mans die in het seizoen 2018/19 verreden wordt.

2018 Spa


Dit jaar neemt Toyota het niet meer op tegen Porsche op in de LMP1, maar tegen diverse privéteams. In Spa komen Rebellion Racing, CEFS TRSM Racing en SMP Racing met twee auto’s aan de start en ByKolles en DragonSpeed zetten beide één auto in. De bekendste naam in de klasse is Fernando Alonso, die debuteert bij Toyota. De F1-coureur gaat rijden met Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi. Het team van Rebellion Racing zet misschien wel het meest ervaren team tegenover de Toyota TS050 Hybrids met Neel Jani, André Lotterer en Bruno Senna. Bij DragonSpeed komt Renger van der Zande helaas niet in actie door verplichtingen in Amerika. Hij wordt vervangen door Pietro Fittipaldi.

In de LMP2-klasse zijn de Nederlandse ogen gericht op Racing Team Nederland, die in actie komen met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers. Lammers is onderweg naar zijn mogelijk laatste en 24ste Le Mans en heeft in Spa de start van een afscheidstournee. Na de race op het Circuit de la Sarthe wordt hij namelijk vervangen door Nyck de Vries. Ho-Pin Tung is een van de tegenstanders voor de Nederlanders in Spa, met Jackie Chan DC Racing. De Nederlanders kunnen de concurrentie echter niet onderschatten, want op de lijst staan bijvoorbeeld diverse voormalig F1-coureurs. Denk bijvoorbeeld aan de debuterende Pastor Maldonado, maar ook Jean-Eric Vergne komt in de Ardennen in actie. Wat te denken van Loïc Duval? De Fransman rijdt dit weekend zowel in de DTM op Hockenheim als met de Oreca 07 in Spa. Op zaterdag rijdt de coureur op het Duitse circuit, waarna hij zich naar Spa haast om halverwege in de LMP2 te stappen.

In de GTE-Pro zien we de bekende merken terug als Ferrari, Ford, Porsche en Aston Martin. Zij krijgen er dit jaar een nieuwe concurrent bij met BMW. Agusto Farfus ontbreekt voor het Duitse merk in verband met verplichtingen in de DTM. Daarentegen zien we wel Nick Catsburg in actie. De Nederlander debuteert met BMW in de FIA WEC. Verder komen voormalig DTM-coureurs Martin Tomczyk en Antonio Felix da Costa in actie voor het merk uit Bayern. Natuurlijk is ook Tom Bomqvist een coureur van faam met zijn resultaten in de Formule E. Deze klasse heeft overigens andere mooie namen. Tony Kanaan, Indy 500-winnaar, komt samen met voormalig WTCC-kampioen Andy Priaulx in actie voor Ford.

In de GTE-Am zien we de terugkeer van Giancarlo Fisichella. De Italiaan reed een aantal jaren in Amerika, maar is terug met de Ferrari 488 GTE van Spirit of Race. Overigens is hij niet de enige voormalig F1-coureur in deze klasse. Pedro Lamy is al jaren een vertrouwde naam bij Aston Martin Racing. Daarnaast zien we Olivier Beretta bij MR Racing, eveneens in een Ferrari.

Entry List 6 Hours of Spa 2018


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS