Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST 24U van Le Mans: 62 auto's aan de start tijdens de 24U van Le Mans 2020

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 maart 2020 07:42 • Print artikel

De inschrijvingslijst voor de aankomende 24 Uur van Le Mans is bekend gemaakt. Aankomende juni starten maar liefst 62 autoís in de belangrijkste endurancerace van het jaar. Op de lijst staan alle deelnemers van de FIA World Endurance Championship, aangevuld met een aantal automatische uitnodigingen uit diverse kampioenschappen, plus een individuele selectie.

24H of Le Mans

De LMP1-klasse bestaat uit de zes autoís van Toyota, Rebellion, Team LNT. ByKolles Racing dat dit jaar nog geen wedstrijd in het kampioenschap gereden heeft, staat daardoor op de reservelijst. In de LMP2-klasse staan in totaal 24 inschrijvingen, waaronder Racing Team Nederland. De vaste coureurs Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries gaan voor het team in actie komen. Verder vinden we Job van Uitert terug bij United Autosports en natuurlijk komt Ho-Pin Tung weer in actie voor Jackie Chan DC Racing.

In de GTE-Pro komen in totaal elf autoís in actie. De grootste leverancier is Porsche met maar liefst vier autoís, gevolgd door Ferrari met drie autoís. De enige Nederlander die in actie komt in deze klasse is Nick Catsburg. In de GTE-Am komen twintig autoís in actie. Hier is Ferrari de grootste leverancier. Er komen maar liefst 12 Ferrari 488 GTE EVO in actie. Jeroen Bleekemolen komt in deze klasse in actie met een Porsche 911 RSR van Team Project 1.

Dit jaar wordt Garage 56 weer bezet. Deze box is voor innovatieve teams. Deze inschrijving is toegewezen aan Association SRT41, zij zetten een Oreca in voor Frederic Sausset. In de auto gaan drie gehandicapte coureurs plaatsnemen.

ENTRY LIST 24 uur van Le Mans 2020
entry-list 62 auto's aan de start tijdens de 24 Uur van Le Mans 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS