Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Enige vrees voor het nieuwe seizoen van Ferrari: "We zitten op het maximum..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 mei 2019 10:04 • Print artikel

Ferrari gaat 2019/20 volgens James Calado, het FIA World Endurance Championship met een ‘langzame auto’ beginnen. Daar vreest de Brit althans voor, nadat de aanpassing van de Balance of Performance is doorgevoerd. Deze is van toepassing door het slechte weer in de Ardennen tijdens de 6 uur van Spa.

James Calado Ferrari 488 GTE Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

Tijdens de wedstrijd moest Calado, samen met teamgenoot Alessandro Pier Guidi, de aspiraties voor de titel in de GTE-Pro uit hun hoofd zetten, ondanks een mooie tweede plek. Volgens de Ferrari-coureur was dit goede resultaat alleen mogelijk vanwege het slechte weer. In droge omstandigheden denkt Calado dat de beide Ferrari’s op de laatste en voorlaatste plaats zouden zijn geëindigd. Zowel de Ferrari als de Aston Martin hadden afgelopen november de laatste BoP aanpassing in Shanghai. Deze BoP blijft nog staan voor de seizoensopener van 2019/20 in Silverstone.

Door de natte race in China en Spa denkt Calado dat de auto behoorlijk langzamer dan de rest van het veld gaat zijn. “Omdat Shanghai nat was, kregen we niet de verandering waarop we hoopten”, vertelde de Brit aan het Engelse Autosport. “En omdat Spa nat was, gaan we het volgende seizoen opnieuw met een langzame auto in. We zitten op het maximum van wat we kunnen, zeker. We kunnen niets meer geven wat betreft het vermogen van de motor, setup. Het enige wat we kunnen doen is de banden veranderen. Anderen hebben de BoP-situatie behoorlijk goed gemanaged en ze hebben ook hun auto’s verbeterd. In zijn algemeenheid in het WEC hebben we gezien dat de inzet van het spelletje verhoogd wordt, maar ik denk dat Ferrari ziet dat dat gebeurt en dat wij hetzelfde moeten doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS